Montón presideix la reunió del grup de treball de la llei de cures al final de la vida

Guardar

reunión
reunión

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presidit la reunió del grup de treball convocada per a col·laborar en l'elaboració de l'esborrany de l'avantprojecte de llei relativa a la dignitat de les cures al final de la vida.

Esta futura llei pretén oferir un marc legal que aborde de forma integral les cures al final de la vida, des del respecte als valors ètics i la dignitat de la persona, en la Comunitat Valenciana.

Entre els membres del grup es troba Adela Cortina, catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València (UV) , així com Juan Carlos Siurana, professor titular de Filosofia Moral de la UV. També formen part María Ángeles Durán, catedràtica de Sociologia, especialista en sociologia sanitària, i professora d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ; i Javier Velasco, psicòleg i president de l'associació Derecho a Morir Dignamente.

A ells se sumen Carmen Alberich, tècnic de la direcció general de Salut Pública, Pilar Pérez, directora d'infermeria de l'Hospital de la Magdalena; Isabel Dolz, presidenta del Consell de Salut de la Comunitat Valenciana; Vicent López, intensivista de la unitat de vigilància intensiva de l'Hospital de Sagunt i Rafael Fernández.

També formen part del grup de treball Amparo Oliver, professora de psicologia de la Universitat de València; Carmen González, directora de l'Hospital Pare Jofré; Marina Gisbert, professora emèrita de Medicina Legal de la Universitat de València i David Rudilla, psicòleg clínic.

Destacats