Montón: 'La salut dels valencians ha millorat gràcies a les ajudes enfront del copagament farmacèutic'

Guardar

tilidin-retard
tilidin-retard

El nombre de tractaments farmacèutics i ortoprotètics abandonats a la Comunitat Valenciana ha descendit en un 27% entre els mesos de gener i juny del 2016 respecte al mateix període de l'any anterior, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquestes dades es registren després que, al gener d'enguany, Sanitat posara en marxa les ajudes per a pensionistes i persones amb diversitat funcional enfront dels copagaments farmacèutics i ortoprotètics.

Així ho ha destacat la titular de Sanitat, Carmen Montón, qui també ha ressaltat que "aquesta mesura que adoptem a principis d'enguany ha repercutit de forma molt positiva en la salut de les valencianes i els valencians i, en concret, ha millorat la salut de prop de 900.000 persones que s'han beneficiat de les ajudes enfront del copagament farmacèutic".

En concret, fins a finals del mes d'agost, un total de 867.198 persones de la Comunitat Valenciana han rebut ajudes per a continuar amb els seus tractaments i han deixat d'abonar diners per les seues medicines o ortopròtesis. Cal recordar que, segons l'últim baròmetre sanitari del CIS del 2015, el 6,3% de valencians i valencianes van assenyalar que no van poder comprar el medicament receptat pel seu metge, xifra només superada pels ciutadans de Canàries, Ceuta i Melilla.

En concret, per tipus de diagnòstic, destaca la caiguda en abandó de tractaments de processos relacionats amb malalties cròniques com la hipercolesterolèmia (descens del 30%), la hipertensió o la diabetis (ambdues amb descensos de l'abandó de tractaments del 25%).

A més, també s'han reduït els abandons amb altres tractaments com l'osteoporosi (-32%), el lumbago (-34%) o el hipotiroïdisme (-23%).

Destacats