Mollà: "La conselleria que dirigeix Oltra està dignificant la dependència enfront de l'abandó del PP en aquest sector"

Guardar

La portaveu adjunta de Compromís en Els Corts, Mireia Mollà, ha criticat les declaracions fetes hui per la diputada del PP Maria José Catalá sobre la gestió de les ajudes a la dependència de l'actual Consell. Segons Mollà "Catalá menteix descaradament sobre com el nou govern està aplicant la Llei de dependència, se'ls nota el molt que els molesta que la gestió de la Vicepresidenta Mónica Oltra estiga posant ordre en el desastre que va deixar el Partit Popular, quan el que haurien de fer és alegrar-se que millore la vida de les persones".

Mollà ha recordat a Catalá "que les que estaven buides eren les arques públiques valencianes pel saqueig i el malgovern del PP, i el que ara també semblen buides són les idees del PP per a fer oposició perquè la millora de la gestió de les ajudes a la dependència és incontestable, ja que dels impagaments massius del govern popular s'ha passat a una posada al dia dels pagaments a la dependència i un avançament de la data de cobrament que ara es produeix en els 5 primers dies del mes".

Així mateix s'ha realitzat el pagament de totes les anualitats pendents en concepte d'endarreriments de la prestació de cures en l'entorn familiar, que va afectar  6.000 persones depenents amb un import global de 28 milions d'euros. I s'està eliminant el tap de 45.000 expedients de dependència que va deixar l'executiu del Pàg. Des d'octubre de 2015 i fins a maig d'enguany la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt 15.659 nous expedients de dependència, dels quals 3.707 cobreixen la taxa de reposició de morts i la resta, 11.952, són incorporacions netes. S'han creat 52 nous llocs de funcionaris en matèria de dependència i diversitat funcional, en un context en el qual no hi ha reposició en l'administració per les mesures restrictives de Montoro i Rajoy.

"Estem parlant d'unes xifres que deixen en evidència al govern en el qual estava Maria José Catalá que va tenir la inhumanitat de bloquejar la Llei de dependència, arribant a haver-hi anys, com el 2013, en els quals no es va resoldre ni un sol expedient".

Per a Mollá "El PP va aprofitar la crisi-estafa per a deixar a les persones tirades i omplir les butxaques dels amics. En contraposició l'aposta del govern del Botànic pel rescat de les persones està sent evident enfront d'un PP que boicoteja l'administració i que va deixar les residències i les polítiques socials en mans de personatges com Cotino i Blasco, que ja està en la presó".

Destacats