Mollà destaca el lideratge de la societat valenciana en reciclatge de medicaments

Guardar

reciclaje-medicamentos
reciclaje-medicamentos

La Comunitat Valenciana és líder en reciclatge de medicaments i dels seus envasos, un any més, amb 106 grams depositats en algun dels 2.297 punts SIGRE per persona i any.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat el compromís de la societat valenciana que un any més es col·loca en les primeres posicions amb un creixement en els índexs de depòsit de prop del 10%, 3 punts per damunt de la mitjana espanyola.

El director general de SIGRE, Juan Carlos Mampaso, ha donat a conéixer les dades de 2018 en una trobada informativa que ha clausurat Mollà. En la seua intervenció, ha titllat d'"assoliment conjunt" els bons resultats i ha advertit sobre els riscos de mesclar restes de medicines amb el fem domèstic.

La recollida selectiva i el tractament diferenciat dels medicaments en els punts SIGRE, una iniciativa que compleix ara 18 anys, s'ha convertit en un hàbit àmpliament estés.

En aquest sentit, la consellera ha valorat el paper divulgador de SIGRE, que ha vinculat amb la figura de l'educador ambiental que contempla el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat (PIRCVA) "per a tutelar, acompanyar, etc., però també per a motivar un canvi en l'hàbit i en el comportament".

Mollà ha incidit en la importància d'aquesta actuació, que va més enllà de la recollida i que "ha evitat l'emissió de 77.000 tones de CO2 a l'atmosfera o la despesa de 270 milions de litres d'aigua, exemples que contribueixen a complir amb els objectius de l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i que s'alineen amb la Declaració d'Emergència Climàtica aprovada el mes de setembre passat".

La consellera s'ha referit també a les mesures que impulsen l'ecodisseny i l'Economia Circular dels processos de fabricació: "El model ja no implica produir i després pensar com solucionar el residu, sinó que advoca per revertir el procés. El punt de partida ha de ser obtenir envasos que al final de la seua vida útil garantisquen la seua transformació en nous recursos d'alta qualitat".

Finalment, ha agraït la col·laboració de les farmàcies, els professionals i els òrgans col·legiats que col·laboren activament amb aquesta iniciativa de consum i gestió responsable.

Arxivat a:

Destacats