Mig centenar de participants assisteixen al comité de qualitat de la xarxa Tourist Info en Invat·tur

Guardar

PRES_Medio_centenar_de_participantes
PRES_Medio_centenar_de_participantes

L'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur) a Benidorm ha acollit la vintena reunió del comité de qualitat i innovació de la Xarxa Tourist Info. Raquel Huete, directora general de Turisme, ha valorat la importància d'aquesta xarxa com a primer punt de contacte de la destinació amb el turista. Huete ha destacat la qualitat de les mateixes tractant d'implicar-los en el desenvolupament dels nous productes turístics que s'estan engegant des de l'Agència Valenciana del Turisme.

Després de la benvinguda de la directora general i de l'alcalde, s'ha presentat el balanç del primer semestre del 2016 d'auditories de certificació Q i ISO i dels distintius del Compromís amb la qualitat de Sistema Integral de Qualitat Turística en destinació (SICTED). Segons l'informe, un total de 30 oficines posseeixen ja la Q de qualitat turística i altres han aconseguit les certificacions ISO i SICTED.

Després del balanç s'han desenvolupat dues taules redones amb la participació de tècnics municipals de turisme i caps d'oficina. La primera sobre el turisme actiu i l'altra sobre la innovació en productes i serveis en les oficines de la xarxa.

L'Agència Valenciana del Turisme ha potenciat des de 1990 la creació de la xarxa d'Oficines d'Informació Turística de la Comunitat Valenciana, una xarxa que cobreix informativament el conjunt espacial de la Comunitat Valenciana. L'objectiu general de la xarxa és oferir, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, un conjunt integral de serveis d'informació turística homogenis quant a contingut i amb mecanismes interactius.

En aquests moments, la xarxa compta amb 190 oficines repartides en les tres províncies valencianes de tres tipus diferents. En el primer grup estan les oficines pròpies de l'Agència, que es consideren estratègiques per la seua ubicació en capitals de província i en vies d'accessos a la Comunitat Valenciana, i pel seu caràcter vertebrador de la mateixa Xarxa. Les oficines d'aquesta modalitat són les d'Alacant, Castelló, València-Paz i Aeroport d'Alacant-Elx. En el segon grup estan les oficines municipals, que s'han adherit a la xarxa a través del Conveni de Col·laboració Tourist Info, mitjançant el qual l'Agència es compromet amb els ajuntaments o altres ens locals, a aportar la imatge i decoració íntegra de l'oficina incloent la dotació de suports de material informatiu, material de promoció i infraestructura informàtica. I finalment els punts temporals d'estiu, la finalitat del qual és cobrir les necessitats d'informació turística de municipis del litoral que, encara que tenen oficines situades en els nuclis urbans, necessiten acostar el servei d'informació a les seues platges o llocs d'especial interés, on es concentra un major nombre de turistes durant l'estiu.

Arxivat a:

Destacats