Més de 6000 graons per a perdre's

La catedral del senderisme es troba a La Vall de Laguar i és una de les mítiques rutes doncs el ‘passeig’ transcorre per més de 6000 graons

Guardar

ruta_pr-v-147
ruta_pr-v-147

La mítica ruta de la Catedral del senderisme no deixa indiferent a ningú. Ni els experts ni els neòfits poden deixar de sorprendre's amb esta meravella de la naturalesa. Amb un paisatge d'excepció, La Vall de Laguar es converteix en un punt de pelegrinatge. Este municipi, situat en la Marina Alta (Alacant), està format pels nuclis de Benimaurell, Campell, Fleix, Fontilles i els diferents pobles abandonats i camins que els envolten fan que els aventurers imaginen una infinitat de llegendes.

La ruta, PR-V 147, és coneguda com la Catedral del senderisme el traçat del qual és circular, d'aproximadament de 14 km, i uns 800 metres de desnivell. És considerada una ruta amb una dificultat mitjana però és cert que per a discórrer per més dels 6800 graons i els diferents paratges cal tenir un mínim de forma física. La ruta passa per paisatges mediterranis, parets verticals, coves i canons (estes últimes es gaudeixen una vegada passat el Pou de Jueve i Juvees d'Enmig) i és el riu Girona el que fa d'este paisatge un bonic quadre. Una vegada en la Font de Reinós es pot gaudir del Barranc de l'Infern. Pel trajecte nombroses fonts, salts d'aigua, pozas... aniran donant la benvinguda als viatgers. De fet esta ruta no solament és gaudida pels amants del senderisme sinó que el descens de barrancs i diferents excursions d'aventura estan entre els atractius de la zona.

L'impressionant de la ruta són els més de 6800 graons que van ser construïts allà pel s. XIII per la població morisca que es va amagar en estos paratges després de la reconquesta. Esta sendera, que avui alimenta la imaginació d'aquells que ho travessen, va ser construït per a poder accedir als diferents bancals i terres de cultiu. A més d'esta mítica sendera de graons, els moriscs també van arribar a excavar, per exemple, el Forat de la Juvea, un forat en la montana amb la finalitat de poder creuar-la.

La ruta comença en la Font Grossa i el safareig de Fleix. L'inici consisteix en una pujada pel vessant contrari al barranc amb l'objectiu d'arribar al Barranc del Salt, es travessa El Forat de la Juvea per a trobar la mítica escala. Una vegada creuat el barranc s'arriba fins a les Juvees d'Enmig on el Pou de la Juvea dóna la benvinguda al viatger i li ofereix la seua fresca aigua. La Font del Reinós i el Barranc de l'Infern són les següents parades. El descens del Barranc dels Racons i la pujada a la Font dels Olbis fa que a poc a poc es torne a Fleix per a donar per finalitzada la ruta.

Destacats