Més de 300 joves valencians faran pràctiques professionals en empreses i institucions europees

Gracias al programa Eurodisea los jóvenes tendrán más posibilidades laborales en los próximos cinco años.[ca:] Gràcies al programa Eurodisea els joves tindran més possibilitats laborals en els propers cinc anys.

Guardar

Més de 300 joves valencians faran pràctiques professionals a la seua àrea de qualificació en empreses i institucions europees durant els propers cinc anys gràcies a la iniciativa Eurodisea, englobada al Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-20. El principi de reciprocitat que regeix aquesta iniciativa permetrà al seu torn que la Comunitat Valenciana reba a més de 300 estudiants estrangers que realitzaran pràctiques en empreses valencianes.

Així ho han anunciat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la directora general de Finançament i Fons Europeus, Myriam Fernández, durant la recepció que han ofert a un dels grups de joves estrangers que han arribat ja a terres valencianes per participar en la iniciativa.

Vicent Soler ha ressaltat que "el programa ofereix als joves una experiència molt valuosa ja que, a més de formar-se a la seua àrea d'estudis, aprenen també una llengua estrangera i coneixen una nova cultura".

Per la seua banda, Myriam Fernández ha posat l'accent en la importància d'aquest tipus d'iniciatives, atès que "ajuden a tots, joves i empreses participants, a afermar la consciència europea i ens permet fomentar el concepte comú de ciutadania europea".

Els joves arribats aquest dilluns, 15 xiques i 10 xics amb edats que oscil·len entre els 22 i els 30 anys, procedeixen de set països europeus (Bèlgica, França, Itàlia, Portugal, Croàcia, Romania i Geòrgia) i realitzaran pràctiques professionals en 19 empreses i institucions en diversos sectors d'activitat: comerç exterior, turisme, farmàcia, informàtica, gestió de xarxes socials, imatge corporativa i assessoria lingüística, entre uns altres.

Vicent Soler ha valorat aquesta iniciativa com "molt positiva" i ha indicat que "la labor d'aquests joves aportarà valor afegit a les empreses, millorant la seua internacionalització i augmentant la seua competitivitat" .

Esforç continu

Myriam Fernández ha indicat que "les regions europees que gestionem el programa ens esforcem cada dia a millorar els aspectes essencials de Eurodisea a la Comunitat Valenciana, augmentant el nombre d'intercanvis, ampliant i diversificant les ofertes en els sectors econòmics més rellevants i cuidant la qualitat de les pràctiques".

La Comunitat Valenciana participa al programa de mobilitat professional Eurodisea des de 1987. La iniciativa permet als joves beneficiar-se d'unes pràctiques professionals en una empresa d'una altra regió europea, així com d'un curs de formació lingüística i unes activitats d'immersió cultural.

Des de l'inici fins a 2016, la Comunitat Valenciana ha enviat 1.220 joves valencians a diferents regions europees participants. De la mateixa manera, aquesta comunitat ha acollit a prop d'1.171 joves europeus.

Destacats