Mercedes Berenguer i Isabel García reben els veïns de l’Eliana i Xirivella en una visita cultural a la Diputació

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Guardar

SONY DSC
SONY DSC

Un centenar de veïns de les localitats de l’Eliana i Xirivella han visitat els edificis de la Diputació de València dins del programa Açò és la Dipu acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i la diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García. L'alcalde de L'Eliana, Salva Torrent, i la regidora de Xirivella Puri Botella han agraït que la institució «òbriga les portes als ciutadans».«Els que ens assentem en aquestes cadires,

tant en les files del govern com els que ocupen els bancs de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatim les polítiques, sempre des del respecte». Així s'ha dirigit Berenguer, que a més és regidora de l’Eliana, als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució, que la diputada mateixa els ha presentat.

Berenguer també els ha insistit en l'objectiu del programa: «que els ciutadans de la província coneguen el seu patrimoni, igual que viatgen a altres ciutats i visiten els edificis històrics». La diputada els ha explicat els principals àmbits de treball de la Diputació, que gestiona «carreteres, medi ambient, museus, l'hospital, escoles com les de Catarroja i Requena i molts altres serveis que milloren el dia a dia dels ciutadans».

Per la seua banda, la diputada Isabel García, que també és regidora a Xirivella, ha destacat «la nova etapa de la Diputació, que ha obert les portes a coŀlectius com el de les dones, a les quals ara s'escolta i per les quals treballem».

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que comencen en el carrer de Navellos i paren en els palaus de la Batlia i els Scala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

Així doncs, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució i les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça de Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, en el Servici de Benestar Social «volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació explicant quan es van construir, en quin context i amb quin fi, i després, lògicament, que conegueren el seu interior» —ha explicat Mercedes Berenguer.  Les visites continuaran tots els dimarts i dijous del mes de novembre, i en aquesta primera edició duran vora 4.500 veïns de 44 municipis de la província de València.

Destacats