Medi ambient rep el suport de l'Ajuntament de Dénia al sistema d'envasos retornables

Guardar

16.08.01_Reunion_SDDR_Denia2
16.08.01_Reunion_SDDR_Denia2

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha rebut el suport del municipi de Dénia per a la implantació del sistema de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d'envasos que prepara la conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a reduir l'abandó de recipients en zones urbanes, forestals i marines.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha mantingut una reunió amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, a qui ha exposat els avantatges de l'aplicació del SDDR en la gestió municipal, per als habitants, per a la protecció del territori i per a l'estalvi en la despesa municipal de recollida de residus.

A més, a petició de l'alcalde, Julià Álvaro ha plantejat que es poden estudiar alternatives als residus que els vaixells de pesca capturen accidentalment en les seues xarxes per a un tractament adequat i que no acaben novament en el mar.

Álvaro ha emmarcat el SDDR en la nova política de gestió de residus del Consell per a acomplir als estàndards que marca la normativa espanyola i europea en matèria de rebot a abocadors i de reciclatge. Aquest mètode s'emmarca en l'economia circular, que converteix el residu en recurs i fomenta noves activitats i ocupacions.

També ha assenyalat que s'està preparant la cobertura legislativa a través d'un ampli procés de participació i consens, i s'està realitzant l'estudi econòmic que el sistema porta unit, amb l'objectiu que la normativa estiga acabada en 2017 i que en 2018 puga començar a aplicar-se després d'un procés d'adaptació.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha anunciat que es presentarà una moció al ple municipal per a l'adopció d'aquest mètode per part dels veïns de la localitat.

Dénia s'uneix a altres municipis de la Comunitat Valenciana que ja han manifestat la seua adhesió a aquest sistema, entre els quals destaquen València, Elx, Elda, Alzira i Xàtiva i Castelló.

Diàriament es consumeixen milions d'envasos a la Comunitat Valenciana, dels quals gran part acaba en el contenidor de residus o orgànics, enterrats en abocadors, o abandonats en carrers, jardins, platges o cunetes.

Arxivat a:

Destacats