Les unitats de prevenció d'incendis forestals recorren 1.257.941 quilòmetres durant l'estiu

Guardar

AGRI_Unidades_Prevencion_Stop__al_Foc
AGRI_Unidades_Prevencion_Stop__al_Foc

Les unitats de prevenció han recorregut un total d'1.257.941 quilòmetres durant l'estiu, segons arreplega l'informe trimestral del Pla de Vigilància Preventiva contra Incendis Forestals.

A la Comunitat Valenciana existeixen 72 d'aquestes unitats, cadascuna d'elles composta entre tres i cinc persones, i constitueixen un suport als agents mediambientals. La seua principal activitat és la informativa, especialment a usuaris de la muntanya (excursionistes i acampadores) que encenen un foc, a causa d'un major ús recreatiu a l'estiu, i en menor mesura a agricultors, atés que l'activitat agrícola disminueix considerablement durant aquest període.

Amb l'objectiu de fer complir la normativa de l'ús del foc i de tenir les infraestructures de prevenció en perfecte estat per al seu ús davant un incendi forestal, aquestes unitats també s'encarreguen del precintat i desprecintat de paellers d'àrees recreatives.

Les actuacions correctives suposen una part important en la reconducció de l'ús del foc en l'àmbit forestal a causa que comporten inicialment, un ús inadequat del foc.

Destaquen, d'altra banda, les actuacions en incendis, en els quals les unitats tenen una labor important de suport als mitjans d'extinció, de localització, transmissió d'informació i de valoració de la situació.

La labor exercida en el seguiment de tempestes suposa un important treball preventiu de vigilància i localització de possibles incendis causats per raig.

Les labors assistencials i el control de l'estat de camins constitueixen altres dues actuacions de les unitats que corroboren la importància de la labor d'aquests mitjans en l'àmbit forestal i rural de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats