Les taules de concertació post-incendi forestal de Bolbaite i Carcaixent es constituïxen esta setmana

Guardar

flora_1_Desierto_Les_Palmes
flora_1_Desierto_Les_Palmes

Les taules de concertació post-incendi forestal de Bolbaite i Carcaixent es constituiran esta setmana, els dies 20 i 21 de juliol, respectivament. Formaran part d'elles tant la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Diputació de València i els ajuntaments afectats com a entitats i col·lectius d'ambdós zones.

Estes taules constituïxen el nou mecanisme de participació en àrees que han patit grans incendis, tal com van exposar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en la primera trobada celebrada a Carcaixent després de l'incendi amb els alcaldes.

Estos òrgans tenen com a missió definir i redissenyar els objectius de restauració. Resulten complementaris del treball del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) per a elaborar un protocol d'actuació post-incendi que definisca els criteris que s'ha de seguir per a la regeneració de les zones cremades a mitjà i llarg termini, així com per a controlar l'erosió i lluitar contra la desertificació.

Esta orde també contempla ajudes per a l'elaboració d'instruments tècnics de gestió (plans d'ordenació de muntanyes) i per a la compra de maquinària forestal, com biotrituradors, que faciliten que les restes forestals que s'obtenen d'estos treballs puguen ser incorporats al sòl forestal o utilitzats com a estelles per a calefacció, evitant la crema de residus in situ. En total es preveu una inversió de 17,7 milions d'euros per al període 2017-2022.

Arxivat a:

Destacats