Les restriccions sanitàries dificulten l'impuls del turisme a la Comunitat Valenciana

Aquesta setmana ha entrat en vigor el toc de queda en 77 municipis valencians

Guardar

jovenes playa
jovenes playa
El turisme valencià afronta un nou repte davant la complicada situació sanitària actual. Més de 77 municipis de la Comunitat Valenciana es veuran afectats pel toc de queda nocturn durant dues setmanes més, com a mínim. Això afecta localitats tan importants per al turisme com poden ser València, Benidorm o Peníscola, entre molts altres. Així i tot, encara queda alguna esperança perquè la revitalització del turisme en la Comunitat Valenciana.La setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig, va confirmar la prohibició de la mobilitat nocturna entre les 01 i les 06 hores de la matinada que afecta més de la meitat dels valencians i valencianes. Restriccions d'aquest tipus compliquen el creixement del turisme que, no obstant això, continua estancat.Així, una de les esperances radica en el turisme estranger. No obstant això, caldrà esperar a l'estiu que ve per a veure com aqueixa reactivació turística arriba a tota Espanya gràcies a l'arribada d'estrangers, que ara com ara està sent bastant limitada. Tant és així, que localitats de la Comunitat Valenciana o d'altres punts d'Espanya estan patint l'escassetat d'estrangers actuals. Es tracta sobretot de tots dos arxipèlags i determinades zones del litoral mediterrani (com Benidorm) o andalús (Màlaga, Marbella o Torremolinos).Només per cada setmana de juliol que el turisme anglés deixe de vindre al nostre país, el sector perd aproximadament 540 milions d'euros. L'esperança és que en l'últim trimestre de l'any es recupere part del que es perdrà aquest estiu. Des d'Exceltur, revelen que algunes empreses estan veient augmentar les seues reserves per a finals de setembre o octubre amb l'objectiu que les incerteses actuals sobre el virus ja estiguen resoltes, a més de diferents fires i congressos que s'estan ajornant també a l'última part de l'any, la qual cosa beneficiarà sobretot a les grans ciutats.

Recuperació rutes aèries

La ciutat de València ha recuperat més del 95% de les rutes aèries, així com el 65% de les places durant 2021. A més, entre gener i juliol ha rebut 383.427 passatgers en l'aeroport de Manises i l'ocupació hotelera fins al 15 de juliol ha aconseguit el 69,7% malgrat les restriccions derivades de la pandèmia.Així ho ha manifestat el director gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, que ha desglossat una sèrie de dades turístiques durant la Comissió Municipal de Turisme.

Inversió a dinamitzar el turisme

València Turisme ha destinat enguany un total de 810.000 euros a finançar els Plans de Dinamització i Governança Turística de huit mancomunitats de la província, desenvolupats des de 2019 i finançats a parts iguals entre la marca de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i les entitats locals, en tres anualitats.Els programes s'han impulsat com a aposta conjunta pel manteniment, l'adaptació i la millora de les destinacions turístiques consolidades, a més del creixement i el desenvolupament dels incipients, per a incrementar la competitivitat de l'oferta turística i el seu posicionament en el mercat, mitjançant la innovació, modernització i consolidació dels productes turístics.En concret, es tracta dels projectes de dinamització turística de les mancomunitats de La Canal de Navarrés, La Costera-La Canal, El Carraixet, La Foia de Buñol-Chiva, Camp de Túria, Sagunt-Camp de Morvedre, La Safor i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.
Destacats