Les millors cales de la Comunitat Valenciana per fugir de les aglomeracions urbanes

Descobreix les millors cales de la nostra comunitat per a desconnectar de la rutina diària i submergir-se en les aigües de la tranquil·litat

Guardar

cala del moraig portada
cala del moraig portada

La costa de la Comunitat Valenciana és una de les destinacions més demandades dels turistes durant els mesos d'estiu per les seues platges i cales. Això no és una casualitat, ja que les 125 banderoles blaves repartides al llarg del seu litoral és el que li dóna a les seues platges la fama que mereixen tindre en l'àmbit internacional. En la Costa de la Flor del taronger -la de Castelló- en trobem 33, a la Blanca -la d'Alacant-, 62, i en la Valenciana, 30.

No obstant això, a més d'aquestes platges, premiades pel seu tracte amb la naturalesa i el medi ambient, també trobem un altre gran atractiu per als turistes: les cales. Aquests llocs tranquils, normalment recòndits i apartats del tumult social -ja que solen tindre difícil accés- destaquen per les seues aigües cristal·lines, blaves i carregades de vegetació marina; llocs perfectes per a pràctiques tota mena d'activitats aquàtiques.

Sense eixir de la nostra comunitat, aquest agost podem visitar unes quantes cales que no tenen res a envejar a les de Menorca o a les d'algunes illes del Pacífic. A continuació, et descobrim 5 cales de la Comunitat Valenciana on poder passar l'últim tram d'aquestes vacances d'estiu sense haver de suportar les aglomeracions i la massificació.

LA CALA DEL SALDONAR

Aquesta cala, situada en la zona turística nord de Vinaròs, ofereix una superfície de grava i cudol. A més, la seua aigua blava turquesa permet veure un fons marí replet de roques i plantes aquàtiques de diverses espècies, formes i colors. Es troba molt prop de la platja homònim: la Platja del Saldonar

CALES DE LA SERRA D'IRTA

Destaquem totes les cales que recull el municipi castellonenc de Peníscola, emmarcades en la zona de la Serra d'Irta. Es tracta de xicotetes cales rocoses i d'aigües transparents que s'estenen al llarg dels tres quilòmetres del litoral. Situades al sud de Peníscola, gaudeixen d'una aigua extremadament neta i uns fons excel·lents per a bussejar i pescar.

Entre elles cal destacar la Cala del Moro, que és on comença aquest conjunt de cales, el qual envolta tot el municipi, seguit de la Cala de Port Blau, Cala Ordil o Port Negre, Cala Pebret i Cala Argilaga.

Cala del Moro

CALA GRANADELLA

Aquesta segurament siga la cala més cèlebre de tota la comunitat. De caràcter rústic i d'aigües cristal·lines, la Granadella, situada en la zona més meridional de Xàbia, és ideal per a practicar submarinisme, entre altres activitats aquàtiques. A més, la seua longitud és de 160 metres.

Accedir a ella és bastant més fàcil que accedir a la resta de cales de la comunitat -ja que la seua fama ha fet que acudisquen a ella una gran quantitat de turistes-, per la qual cosa s'arriba a ella a través d'una carretera del mateix nom, que es pren des de la carretera Cap de la Nau, a uns 2 km aproximadament abans d'arribar a ell.

CALA DEL MORAIG

Aquesta cala se situa en el municipi de Benitatxell (la Marina Alta, Alacant), més concretament, en la pedania del Cim del Sol. Es troba als peus del Massís del Puig Llorença, una xicoteta i estreta alineació muntanyenca situada entre el cap de la Nau i la punta de Moraira.

És un lloc perfecte per a aquells que vulguen fer tub respirador en els seus 250 metres de longitud i 40 metres d'amplària. I, a més, també gaudeix d'un altre reclam turístic: es troba prop de la cèlebre Cova dels Arcs, un màgic racó que, any rere any, continua sent l'escenari de milions de fotos publicades en xarxes socials com Instagram o Facebook.

Cova dels Arcs

CALA PINETS

Se situa en un dels paratges més peculiars del litoral de la Marina Alta, la 'Mar Morta', que es troba en el terme de Benissa. Aquesta cala d'arena, grava i roca, és perfecta per a la pràctica de submarinisme, vela i tub respirador, ja que gaudeix d'una gran profunditat i unes aigües transparents.

Situada entre Moraira i Calp, el seu accés pot ser a peu des de la cala de la Fustera o amb cotxe. A més, aquest paradisíac lloc està envoltat d'un paisatge natural que mereix visitar-se.

Arxivat a:

Destacats