Les inspeccions a centres de protecció a la infància i adolescència s'han triplicat

Guardar

oltra_dialogo
oltra_dialogo

El nombre d'inspeccions realitzades des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a centres que formen part del sistema de protecció a la infància i l'adolescència s'ha triplicat en tres anys, des de l'inici de legislatura. El 96% de les inspeccions s'han dut a terme en instàncies de la mateixa administració, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Durant 2017, el servei d'acreditació i inspecció de centres va realitzar un total 24 inspeccions a centres de persones menors, enfront de les set realitzades fa tres anys. De les 24 realitzades a centres de menors durant l'any passat, nou corresponen a centres de la província d'Alacant, altres nou a València i sis a Castelló.

El 96% de les inspeccions realitzades a aquests centres s'han dut a terme a instàncies de la direcció general d'Infància i Adolescència de la Conselleria d'Igualtat. La resta s'han centrat a comprovar els requeriments del departament que dirigeix Mónica Oltra.

El pressupost de Polítiques Inclusives per a 2017 va incloure la dotació necessària per a la creació de deu llocs més en el servei d'acreditació, que fins a eixe any comptava amb deu persones. Aquestes places es van cobrir amb professionals de llarga trajectòria en la Conselleria, després d'un procés públic de selecció.

D'aquesta manera, el servei disposa actualment de 20 professionals, en compliment de la ràtio establida en la Llei 5/1997 que regula el sistema de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i que marca un inspector per cada 250.000 habitants.

Des del Govern valencià destaquen que "per primera vegada, i quasi 20 anys després de l'aprovació de la llei, la inspecció de serveis socials compta amb la dotació d'efectius que marca la normativa", amb l'objectiu de vetlar pels drets de les persones ateses en el sistema valencià de serveis socials.

Arxivat a:

Destacats