Les consultes ciutadanes a la Generalitat s'incrementen un 10% i aconsegueixen els 14 milions fins a novembre

Guardar

Valencia
Valencia

Les consultes ciutadanes a la Generalitat s'han incrementat un 10% fins al mes de novembre, en relació a les quals es van realitzar entre gener i novembre de l'exercici anterior, la qual cosa suposa que es van realitzar un total de 14.614.620 peticions d'informació a través dels diferents canals habilitats: servei d'atenció del telèfon 012, Internet i oficines presencials PROP.

La majoria es van realitzar en la Guia PROP a través d'Internet, amb un total de 12,4 milions de consultes, seguides del canal telefònic de la Generalitat 012, amb 1.219.364 sol·licituds d'informació, i de les oficines presencials PROP, que aconsegueixen quasi un milió de consultes.

Aquestes dades reflecteixen una mitjana diària de 4.848 de persones ateses de manera presencial en el conjunt d'oficines PROP de la Comunitat durant el període gener-setembre del 2016.

Les peticions d'informació més demandades són les relacionades amb el Servef, assistència tributària, programa Xarxa Llibres, ajudes al lloguer d'habitatge, sol·licitud de vacances socials, matrícula per a la realització de proves per a l'obtenció de certificats oficials administratius de coneixements de valencià, i ajudes destinades a afavorir l'accés al mercat de treball de col·lectius vulnerables, entre altres.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, competent en la gestió dels PROP, ha apostat per potenciar aquests serveis d'atenció al ciutadà i està reforçant la xarxa d'oficines a la Comunitat. En aquest sentit, es crearan quatre nous punts d'atenció en les localitats de Morella, Alcoi, Dénia i Llíria. Així mateix, es troba en tràmit d'obertura una nova oficina en la seu de la Conselleria de Transparència en l'edifici de 'La Cigonya' a València.

Aquestes noves cinc oficines PROP vénen a sumar-se a les 24 que en l'actualitat estan en funcionament a la Comunitat, i que eviten el desplaçament diari de milers de persones a les unitats administratives competents en els diferents tràmits que desitgen realitzar.

El conjunt d'oficines PROP constitueix una xarxa d'atenció presencial de la Generalitat distribuïda geogràficament al llarg de la Comunitat per a acostar i descentralitzar els serveis al ciutadà. Existeixen dos tipus d'oficines, les PROP de caràcter propi, en les quals només se situen unitats de la Generalitat i les PROP mixtes, compartides la Generalitat i una entitat local que presta serveis corresponents a ambdues administracions.

De les 24 oficines obertes actualment a la Comunitat, 6 se situen en la província de Castelló, 11 a València i 7 a Alacant. Del total, 10 són pròpies i 14 mixtes.

Les oficines PROP permeten la gestió descentralitzada dels serveis administratius de la Generalitat, l'acostament territorial i la prestació d'un servei d'atenció, informació i tramitació unificat.

Destacats