Les carreteres valencianes esperen enguany un 80% més de tràfic en l'Operació Especial Eixida

Guardar

Operacion salida
Operacion salida

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha visitat aquest divendres el Centre de Gestió de Tràfic i ha presentat l'operatiu especial per a l'Operació Eixida de Primer d'Agost que enguany preveu més desplaçaments.

“Tràfic preveu que les carreteres valencianes registren enguany un 80% més de tràfic que l'any passat. Des d'avui fins al dilluns es preveuen 3.800.000 desplaçaments, tant de llarg recorregut com a desplaçaments interns, des d'avui a les 15h fins al dilluns, 1.700.000 més que l'any passat”, ha assenyalat Moragues.

El delegat ha explicat que l'increment del nombre de desplaçaments es deu a l'ampliació en un dia de l'Operació de Tràfic, que arranca avui divendres i finalitza a les 24.00hs del dilluns, 1 d'agost, i a més, perquè es preveu més presència de turistes estrangers, “la qual cosa corrobora que estem batent rècords històrics a Espanya i a la Comunitat de visitants de fora de les nostres fronteres”.

Durant l'últim cap de setmana del mes de juliol, coincidint amb el període vacacional més important de l'estiu 2016, es produirà un important moviment de vehicles per totes les carreteres de la geografia nacional propiciats pel bon temps i les vacances laborals, escolars i universitàries, amb destinacions principals les zones turístiques de costa.

A aquests moviments d'eixida, per començament de vacances, s'uniran els habituals d'un cap de setmana estival, així com es preveu que es produïsca una important afluència de vehicles en els principals eixos i passos fronterers pel desplaçament de turistes a les seues destinacions de descans i oci.

Per açò, està previst un dispositiu especial amb prop de 1.000 persones entre agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil, Personal Funcionari del Centre de Gestió del Tràfic, Patrulla d'Helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en carretera que prestaran especial atenció a les incidències del tràfic que amb motiu d'aquests desplaçaments es vagen produint, sobretot encaminades a aconseguir la fluïdesa més gran i seguretat en el tràfic que amb aquest motiu es produirà.

A més, es comptarà amb la col·laboració de les Policies Locals, per als accessos a les grans poblacions i travessies on tinguen atribuïda i exercisquen la vigilància.

També es comptarà amb un helicòpter dotat de càmera giroestabilizada per a l'enregistrament de les possibles incidències rellevants, així com del comportament dels conductors en relació al compliment del Reglament General de Circulació. A més es comptarà amb transmissió d'imatge en temps real perquè el Centre de Gestió del Tràfic puga disposar d'informació gràfica actualitzada.

Destacats