La vacunació de la COVID-19 en al·lèrgics és segura, segons especialistes

Guardar

vacuna ep
vacuna ep

La vacunació de la covid-19 en persones que pateixen d'alguna mena d'al·lèrgia a aliments o medicaments i entre la població asmàtica és "segura", segons han assenyalat les doctores del Servei d'Al·lergologia de l'Hospital de Manises Pilar Alba Jordá i Susana Calaforra en concordança amb la Societat Espanyola d'Al·lergologia.

En eixe sentit, davant els dubtes existents entre la població sobre els possibles efectes, la seua efectivitat i les condicions necessàries per al seu subministrament, la recomanació per als col·lectius de persones al·lèrgiques és que se sotmeten al procés de vacunació.

Sobre aquest tema, han defensat que "no es pot generalitzar l'evitació de la vacuna a totes aquelles persones que pateixen una al·lèrgia a un aliment o medicament" perquè "pot poden tindre components diferents i els pacients al·lèrgics pateixen rebuig a un o diversos dels seus components".

Per tant, "cal valorar quins components produeixen la reacció i si aquests formen part essencial de la vacuna contra la Covid-19 i són aqueixos els pocs casos en els quals la vacuna no podrà administrar-se".

Una altra de les preocupacions més comunes entre la població és la relació entre les dosis de la vacuna i els efectes secundaris que puga produir. Al respecte, la doctora Susana Calaforra ha aclarit que "són molt lleus en la gran majoria dels casos" i que solen ser alguns casos de dolor en la zona de la burxada, un cert cansament, una mica de febre i algun dolor muscular.

Arxivat a:

Destacats