La Policia sanciona a 1.060 persones pel tancament perimetral de ciutats des del divendres

Guardar

control-policia
control-policia

Els agents de la Policia Nacional i Local han elevat 1.060 propostes de sanció relacionades amb el tancament perimetral de 16 municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana, en el marc de les mesures extraordinàries per a frenar la transmissió de coronavirus.

En concret, els agents de la Policia Nacional han tramitat 663 sancions i ha detingut a huit persones des de les 15 hores del divendres fins a les 22 hores, mentre que els diferents cossos de Policia Local van interposar 333 i la policia autonòmica 64, segons les dades de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i de la Generalitat.

Pel costat de la Policia Nacional, s'informa que els controls transcorren "amb normalitat", amb huit sancions menys que la setmana passada. La majoria es concentren a la província d'Alacant, amb 442 propostes, enfront de les 143 de València i les 78 de Castelló.

Així, la ciutat alacantina de Benidorm encapçala les multes elevades per aquest cos: 138 sancions, a les quals se suma un detingut. Elx lidera els arrestos, amb sis dels huit detinguts a nivell autonòmic, a més de 85 sancions.

La segona ciutat amb més multes registrades és Alacant, que ha sumat 101 propostes de sanció i una persona arrestada. Li segueix Elx i després Orihuela, amb 65 sancions i cap detingut. A València s'han comptabilitzat 63 multes i tampoc hi ha detinguts. La resta de municipi té 30 o menys sancions.

Quant a la Policia Local, en els municipis perimetrats de València s'han registrat 201, 110 a Alacant i 22 a Castelló. Les diferents policies locals sumen 122 controls d'entrades i eixides: 66 a la província d'Alacant, 45 a València i onze a Castelló.

Segons ha detallat l'Ajuntament d'Alacant, els agents han imposat 29 denúncies i ha interceptat un total de 1.100 vehicles aquest divendres, amb un detingut per un presumpte delicte de falsedat documental del permís de conduir.

Del total d'intervencions a la ciutat, durant la vesprada s'han imposat 26 actes per saltar-se el tancament perimetral i en la nit s'han realitzat dos controls simultanis en les avingudes d'Elx i Dénia, on la mobilitat va ser "molt baixa". En aquests punts, els agents han alçat tres actes per no respectar el tancament perimetral i altres tres per incomplir el toc de queda.

A més, la Policia de la Generalitat ha identificat a 558 persones i 380 vehicles en les 16 ciutats més poblades de la Comunitat, on ha multat a 64 persones per saltar-se el tancament perimetral.

D'altra banda, el cos autonòmic ha inspeccionat 37 establiments i ha multat a dos d'ells per no complir la normativa COVID-19. També ha realitzat 207 advertiments sobre l'ús correcte de la mascareta i altres mesures preventives.

Mentrestant, la Policia Local ha sancionat sis establiments: tres a València i tres a Alacant. També han notificat 41 denúncies de reunions no permeses, 24 a Alacant i 17 a València.

Destacats