La Justícia valenciana incorpora les comunicacions telemàtiques l'1 d'octubre

Guardar

JUST_Reunion_LEXNET
JUST_Reunion_LEXNET

L'Administració de Justícia valenciana incorporarà les comunicacions telemàtiques a través de LexNet, de manera gradual, a partir del pròxim 1 d'octubre. El procés perquè advocats i procuradors facen arribar els seus escrits en suport informàtic a jutjats i tribunals serà provat primer per mitjà d'un projecte-pilot que s'executarà a partir del 19 de setembre en el partit judicial de Gandia (València) .

Advocats, procuradors i graduats socials són els tres operadors jurídics que, des del passat 1 de gener, en virtut de l'entrada en vigor d'una reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECrim) , tenien dret a presentar els seus escrits en jutjats i tribunals només per via telemàtica, primera fase del procés de desaparició del paper en les oficines judicials per a la seua substitució per l'expedient digital.

Des d'eixa data, i fins a l'1 d'octubre, tots els operadors jurídics podran remetre els seus escrits per via telemàtica als jutjats d'eixe partit judicial. Durant eixe període també podran presentar-los en suport paper per a evitar qualsevol problema de compatibilitat amb LexNet d'última hora.

Destacats