La Generalitat repara nou habitatges a Ontinyent per a famílies en risc d'exclusió social i pisos tutelats per a persones amb diversitat funcional

Guardar

ontinyent
ontinyent

La Conselleria d'Habitatges, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha reparat nou habitatges a Ontinyent per a posar-les a la disposició de famílies en risc d'exclusió social així com per a persones amb diversitat funcional a través de pisos tutelats.

Sis habitatges s'han adjudicat a famílies que estaven registrades en el llistat de demandants d'habitatge d'Ontinyent, mentre que altres dos habitatges se cediran de seguida a l'Ajuntament per a destinar-les a pisos tutelats per a discapacitats psíquics. De la mateixa manera, la conselleria ha reservat inicialment un altre habitatge per a casos d'urgència que es puguen presentar a proposta del Consistori.

El juny passat, representants de la conselleria que dirigeix María José Salvador i de l'ajuntament es reunien per a engegar un pla de treball per a rehabilitar i adjudicar aquests nou habitatges abans de finalitzar l'any. Cinc mesos després, el compromís adquirit s'ha complit.

La directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, han assistit a l'adjudicació dels sis habitatges, acompanyades per l'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Serveis Socials, Casaca Gandia.

A continuació ha tingut lloc una reunió per a analitzar la situació del parc públic de la Generalitat, on EIGE gestiona 65 habitatges. En ella s'ha traslladat als representants municipals l'esforç de la Generalitat per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, especialment la d'aquells col·lectius amb majors manques i amb més urgències de ser atesos, per a mantenir la seua inclusió i evitar la seua exclusió.

Prova d'aquest esforç és la inversió realitzada en la reparació d'aquests nou habitatges, en les quals la conselleria ha destinat 86.108 euros. A més, s'ha recuperat un altre habitatge a Ontinyent que està pendent de reformar.

De la mateixa manera, al març d'enguany la conselleria va finalitzar les obres de reparació i millora d'elements comuns d'un grup d'habitatges, amb un cost de 26.862 euros. Els treballs es van centrar principalment en la reposició de rajoles en la façana, reparació de forjats de balconades i cassetó de l'ascensor i reparació de danys en habitatges causats per l'entrada d'aigua en la coberta.

En els últims mesos s'ha intensificat la col·laboració entre la conselleria i l'Ajuntament d'Ontinyent per a aconseguir la normalització dels habitatges públics en el municipi, que es concentren bàsicament en un edifici.

A l'octubre es va iniciar el Pla de Normalització amb una campanya informativa sobre les mesures del Consell per a facilitar el pagament de les rendes dels veïns d'habitatges socials. En ella es va informar de les bonificacions a les quals es podien acollir, tenint en compte els ingressos i nombres de membres de la unitat familiar. A més, a primers del 2017 es programaran cites individuals, conjuntament amb els serveis socials municipals, amb les famílies que no hagen normalitzat la seua situació per a ajudar-los en el procés.

Destacats