La Generalitat reivindica una política d'immigració que garantisca la dignitat de les persones

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La directora general de Relacions amb la UE, Daría Terrádez, ha reivindicat la necessitat d'una política migratòria que garantisca la dignitat de les persones durant la seua intervenció en la 44ª assemblea anual de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa (CRPM).

Terrádez ha donat a conéixer, davant representants de 122 regions europees reunides a Açores, les actuacions de la Generalitat Valenciana en relació amb l'acolliment de refugiats i immigrants en la nostra Comunitat.

Tal com ha explicat la directora general, la CRPM ha acceptat incorporar en la declaració final de l'assemblea una addenda, a proposició de la delegació valenciana, referida a la Comissió Europea perquè inste als Estats membres a facilitar la participació de les regions en el procés d'acolliment.

Terrádez ha defensat aquesta intercessió de la Comissió Europea posat que les regions i municipis, malgrat haver manifestat la seua intenció d'acollir a refugiats, no han pogut dur-ho a terme a causa de les dificultats procedimentals i de repartiment de competències plantejades pel Govern central. "Una situació de crisi humanitària requereix una resposta ràpida, la qual cosa no s'ha facilitat", ha assegurat la directora general.

La directora general, a més de presentar la xarxa de centres d'acolliment o la creació de la 'xarxa de ciutats acollidores de persones refugiades', ha posat de manifest el gran esforç que està fent el Consell de la Generalitat per a "donar una benvinguda digna a aquestes persones que arriben a les nostres costes fugint no solament de conflictes bèl·lics, sinó també de la inseguretat respecte d'un projecte de vida truncat".

En concret, la directora general ha participat en una taula redona sobre migracions juntament amb la ponent adjunta del Congrés de poders locals i regionals del Consell d'Europa sobre l'informe "De l'acolliment a la integració: el paper de les autoritats locals i regionals davant les migracions", Yoomi Renstrm.

Finalment, Terrádez ha demanat que la Comissió Europea mire més cap al Consell d'Europa, organització clau en la defensa dels drets humans, a l'hora de desenvolupar la seua política d'immigració i asil, ja que es tracta de "persones la dignitat de les quals ha de ser salvaguardada en qualsevol situació".

La Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa (CRPM) és una organització regional que agrupa a 148 regions europees que representen a més de 200 milions de persones, i el seu objectiu el desenvolupament de les regions perifèriques i marítimes respecte al Centre d'Europa. La Comunitat Valenciana és membre actiu dels seus treballs, i lidera a més el Grup de Treball Aigua en El Mediterrani.

Arxivat a:

Destacats