La Generalitat preveu iniciar "com més prompte millor" la vacunació en pisos tutelats

Guardar

vacunas
vacunas

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat està ultimant la vacunació d'usuaris i cuidadors de pisos tutelats perquè comence "com més prompte millor".

És una petició que ha traslladat reiteradament a la Conselleria de Sanitat i la setmana passada també per carta al Govern, en considerar que aquests habitatges també són àmbits residencials encara que tinguen "forma de llar".

Oltra, en roda de premsa després del ple del Consell, ha confiat que aquesta vacunació puga iniciar-se "prompte", preguntada per què encara no s'ha iniciat després de dos mesos des que van començar les burxades a Espanya.

En la Comunitat, ha recordat que "en principi" se segueix l'ordre marcat pel Consell Interterritorial de Sanitat, encara que ha insistit que la vacunació ha de tindre "una mirada no sols sanitària, sinó també social". "No és el mateix que viure en una residència, però no deixa de ser un àmbit residencial", ha il·lustrat.

És més, Oltra (Compromís) ha assegurat que li ho ha traslladat en totes les reunions sobre vacunació a la consellera de Sanitat, la socialista Ana Barceló, mentre ha remarcat que desconeix la queixa de la patronal de residències AERTE que no ha rebut resposta a la seua petició sobre aquest tema.

Destacats