La Generalitat posa en marxa els seus primers cursos online totalment adaptats a mòbils i tauletes

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La Generalitat ha començat a impartir els primers cursos en línia gratuïts totalment adaptats a mòbils i tauletes des de la seua plataforma formativa http://www.eformacion.gva.es/. Els cursos es desenvolupen a través de la tecnologia Moodle que es caracteritza per l'ús de programari lliure (amb el que no és necessari el pagament llicencies) i per oferir entorns d'aprenentatge cooperatiu molt flexibles que faciliten la comunicació de docents i estudiants i que permeten incloure una gran varietat d'activitats, ja que els recursos que el docent lliura als alumnes poden ser de qualsevol font i amb qualsevol format.

D'aquesta forma, es millora l'accés a la formació en línia a persones amb dificultats quant a renda o lloc de residència, al mateix temps que es proporcionen valuoses oportunitats educatives a l'alumnat amb diversitat funcional. En definitiva, es fomenta la formació i la inclusió digital del conjunt de la societat. El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha destacat que "l'accessibilitat és un element fonamental per a promocionar el desenvolupament social i la igualtat. Per açò estem potenciant la inclusió digital de tota la societat, sense deixar de costat a cap col·lectiu". "A més, volem fomentar un altre canvi, el que pretenem generar cap a un nou model econòmic i productiu. Com major i millor siga la formació disponible, major serà la capacitat de la ciutadania per a trobar una ocupació i innovar, alguna cosa tan necessària en els temps que corren", ha explicat Aguiló. Per tant, "hem de seguir esforçant-nos per a formar digitalment a la ciutadania, a tots els col·lectius, per a ajudar-los a adaptar-se a l'evolució de la tecnologia i de les condicions del mercat de treball".

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ha explicat que la utilització de programari lliure s'alinea completament amb la directriu aprovada pel ple de les Corts que promou el seu ús en l'administració autonòmica, on es persegueix entre altres objectius, la independència tecnològica i l'estalvi en l'adquisició de llicències.

En aquest sentit, des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic s'està adaptant la plataforma de formació en línia de la Generalitat, migrant des d'una tecnologia obsoleta i de pagament a una tecnologia lliure que garanteix la mobilitat i accessibilitat. De moment, encara conviuen tots dos sistemes, però l'objectiu és que a la finalització del procés tots els cursos existents es troben disponibles en aquesta nova tecnologia de programari lliure i siguen accessibles des de mòbils i tauletes.

Destacats