La Generalitat i els sindicats recuperen els drets laborals dels treballadors de l'Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana

Guardar

just_foto_consellera_sindicatos_justicia
just_foto_consellera_sindicatos_justicia

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, acompanyada de la directora general de Justícia, María Àngels García, ha signat un acord amb els representants dels treballadors al servei de l'Administració de Justícia dependents de la Generalitat. L'acord beneficia a 4.600 empleats públics repartits en el personal dels cossos de mèdics forenses, Gestió Processal i Administrativa, Tramitació Processal i Administrativa i Auxili Judicial.

L'acord té com a objectiu principal la recuperació dels drets sindicals minvats durant els últims anys, a fi que els empleats públics d'aquest sector puguen recuperar el poder adquisitiu i les condicions de treball perdudes durant els últims anys sense perdre de vista l'actual situació pressupostària i financera de la Generalitat. El pacte ha sigut rubricat per responsables de CSI·F, STAJ, CC.OO, Intersindical i UGT.

L'acord signat naix dels compromisos adquirits pel Consell en el Pacte de Legislatura que va aconseguir aquest estiu amb els sindicats de l'Administració pública. En aquest document s'establia que, si era necessari, es procediria a la negociació i revisió de les condicions d'acció sindical perquè els representants dels treballadors pogueren dur a terme la seua funció negociadora.

En el cas del personal de l'Administració de Justícia adscrit a la Generalitat, la implantació del nou model organitzatiu de l'Oficina Judicial a la Comunitat Valenciana implica una reorganització de les plantilles que exigeix un increment de l'activitat negociadora i informativa que han de realitzar els representants sindicals i els detalls dels quals han sigut arreplegats en l'acord.

Arxivat a:

Destacats