La Generalitat i Creu Roja firmen un conveni per a coordinar la resposta d'acció humanitària en situacions d'emergència internacional

Guardar

11.7.16_conveni_Creu_Roja
11.7.16_conveni_Creu_Roja

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha firmat este dilluns un conveni de col·laboració amb el president del Comité Autonòmic de Creu Roja espanyola en la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno Blanes, per a coordinar l'acció humanitària en situacions d'emergència internacional. L'acord, que té caràcter anual, reforçarà el funcionament del Centre Logístic d'Emergències Internacionals de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, ubicat a Cabanes (Castelló) .

L'objectiu del conveni és que el centre dispose d'un stock permanent d'articles d'ajuda humanitària llest per a ser enviat a qualsevol part del món en cas d'emergència i d'esta manera poder donar resposta de forma ràpida i eficaç a les necessitats bàsiques i immediates de les persones afectades, contribuint així a disminuir la seua vulnerabilitat. La Generalitat es compromet a subvencionar este projecte amb la quantitat màxima de 225.000 euros.

El conseller Manuel Alcaraz ha destacat la col·laboració entre ambdós parts: "Sempre que cal col·laborar, trobem a la Creu Roja i nosaltres ens esforcem perquè també la Creu Roja ens trobe". Alcaraz ha explicat que este conveni s'emmarca dins de l'estratègia dissenyada per la Generalitat per a contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, fomentant la pau, la solidaritat, la tolerància, el respecte als drets humans i la cooperació al desenvolupament amb el fi últim d'eradicar la pobresa.

Per la seua banda, Francisco Javier Gimeno Blanes, hi ha assenyalat la importància d'este conveni, no sols per a mantindre el centre logístic, sinó també "per a  impulsar accions de sensibilització i col·laboració en la creació de grups de voluntaris disposats a actuar en situacions d'emergència i a gestionar tots estos enviaments d'ajuda humanitaria".

Arxivat a:

Destacats