La Generalitat coordina un dispositiu de 500 efectius en un simulacre d'inundacions organitzat al costat de la UME en la Vega Baixa

Guardar

simulacro
simulacro

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha participat en un simulacre davant el risc simulacro2d'inundacions que forma part de l'exercici que la Unitat Militar d'Emergències (UME) duu a terme des del passat dia 19 i fins al dia 23 de setembre.

En concret, l'agència ha participat assumint l'adreça del pla especial enfront del risc d'inundacions i amb el muntatge de la infraestructura per a donar suport al lloc de comandament avançat, des del qual es coordina tota l'adreça, que funciona en baix un "comandament únic".

Segons ha explicat el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, "aquest exercici té un gran valor per a millorar la nostra capacitat de resposta davant una situació d'emergència com una possible inundació; es tracta de tenir els engranatges de resposta greixats i açò ho aconseguim treballant totes les administracions en simulacres com a aquest".

José María Ángel ha afegit que "l'obligació de les administracions és estar preparades per a qualsevol tipus de catàstrofe i, en el cas de la Generalitat, el seu paper és el d'assumir l'adreça i la coordinació de l'emergència, un paper fonamental perquè ha de dirigir a cada organisme, agència i cos que participa perquè actue en el moment i lloc indicats".

El simulacre s'ha ambientat en una gran inundació provocada per una situació de gota freda que provoca el desbordament del riu Segura al pas pels municipis de Bigastre i Oriola, afectant gran part dels seus termes municipals. Tot el desenvolupament de les situacions fictícies recreades i les diferents fases que ha travessat l'exercici s'ha pogut seguir en el compte oficial de Twitter @GVA112.

Quant a l'elecció de l'escenari, Bigastre i Redovà estan tipificats com a municipis amb risc mitjà d'inundacions, mentre que Oriola és un municipi d'alt risc. A més, els tres es troben sota la influència de la presa de la Pedrera i de l'embassament de Torre Alta, ubicació geogràfica que també condiciona el risc de cada municipi. Per eixe motiu, des de l'agència es considera molt positiva la participació d'estos ajuntaments en el simulacre.

Un dispositiu de 490 persones, 144 vehicles i 2 mitjans aeris

L'exercici organitzat per la UME ha suposat un gran desplegament humà i tècnic. En ell han participat 490 persones, 144 vehicles i 2 helicòpters. A més de la coordinació i adreça duta a terme per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, han participat la Direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals, Creu Roja Espanyola, Sotsdirecció General d'Activitat Assistencial Integrada, Secretària Territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Consorci de Bombers d'Alacant, personal del Servei de Prevenció Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) Alacant, personal de bombers de l'Ajuntament de València i de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i Centre de Bussege de l'Armada, així com efectius de Protecció Civil i Policia Local dels ajuntaments afectats.

Per la seua banda, la UME ha participat amb personal del Tercer Batalló d'Intervenció d'Emergències (BIEM III), del Batalló d'Helicòpters d'Emergències (BHELEME II) tots dos amb seu a Bétera (València), i del Regiment de Suport a la Intervenció en Emergències (RAIEM), situat a Torrejón d'Ardoz (Madrid).

Arxivat a:

Destacats