La Generalitat constitueix la Taula contra l'Intrusisme en el Taxi

Guardar

Taxi
Taxi

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha constituït de manera oficial la Taula contra l'Intrusisme en el sector del Taxi en la qual diferents administracions, associacions del sector així com les forces i cossos de seguretat de l'estat es coordinassen per treballar en aquest sentit.

Entre els assistents a la reunió figura el sotssecretari de la conselleria, Francesc Signes, el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i el director d'Emergències de la Generalitat, José María Ángel, així com representants de la Unió d'Associacions de Taxi, Associació Gremial de Taxi, Uso Taxi i Elit Taxi. També han assistit el subdelegat del Govern i representants tant de la Guàrdia Civil, la policia autonòmica com la local.

D'aquesta manera, segons ha explicat Domingo "s'ha evidenciat una total sintonia de tots els assistents per treballar en coordinació i col·laboració de tots els implicats i així lluitar contra l'intrusisme, la pirateria i les males pràctiques en el sector". En aquest sentit, el director general ha volgut destacar la "implicació" de tot el sector del taxi a través de les diferents associacions perquè "són ells els qui millor coneixen la realitat i les situacions que es viuen cada dia al carrer".

Segons s'ha acordat, es crearan tres taules tècniques que es reuniran periòdicament en cadascuna de les províncies de València, Castelló i Alacant perquè el treball resulte "més efectiu i eficaç en cadascuna de les zones". La taula institucional es reunirà una vegada a l'any per tractar de fer balanç i avaluar l'efectivitat de les mesures que s'apliquen.

Amb aquesta mesura, la conselleria respon a les demandes realitzades pels taxistes que "demanaven una major atenció de l'Administració contra les pràctiques il·legals que contravenen les normes i perjudiquen als mateixos taxistes però també els usuaris que demanen un servei fiable de qualitat".

En aquest sentit el director general ha afegit que la Generalitat "ha d'estar al costat dels usuaris i dels taxistes que desenvolupen honradament el seu treball, i vol fer-ho de forma coordinada unint els esforços dels serveis d'inspecció i de sancions de la Conselleria d'Habitatge, de les forces de seguretat, especialment de la policia autonòmica, la Guàrdia Civil i la policia local, amb la necessària col·laboració dels mateixos taxistes".

Finalment, el director general també ha recordat els passos que està donant la Generalitat per regular aquest sector a través de la Llei del Taxi i també la recent publicació de la licitació de la redacció de l'Estudi del Taxi que servirà també per a aportar més dades sobre la situació i com combatre aquestes pràctiques no desitjades.

Arxivat a:

Destacats