La Diputació manté a tots els seus equips de Conservació operatius per a preservar la seguretat en les Carreteres

El diputat Pablo Seguí destaca la rapidesa d'actuació del personal de la Corporació, així com la coordinació entre institucions

Guardar

pablo-segui
pablo-segui

La Diputació de València manté a tots els seus equips del servei de Conservació de Carreteres operatius des del divendres per a preservar la seguretat en la xarxa viària de la província. Des de finals de la passada setmana, i tot esperant l'episodi de fortes pluges anunciat per Aemet, la Corporació ha realitzat un ampli desplegament amb 12 equips desplaçats per tot el territori provincial per a garantir la seguretat vial en les carreteres que gestiona.

“Vull posar en valor la coordinació que hi ha hagut en tot moment amb la Direcció general d'Emergències, amb el Consorci de Bombers, la Guàrdia Civil i la DGT, tot per atendre cadascuna de les incidències que hem tingut en les vies des que va començar el temporal”, ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí.

Segons l'últim part de l'Àrea, romanen tallades 14 vies. Les principals incidències es concentren en tres demarcacions, les de L'Alcúdia, Alzira i Bunyol. Els principals motius dels talls han sigut les basses d'aigua i els despreniments de roca, que han envaït calçades. Així mateix, es recomana circular amb especial precaució en altres 18 carreteres de la xarxa provincial.

Segons el diputat de l'Àrea de Carreteres, la previsió és que al llarg del dia de hui el temporal es desplace cap al sud de la província i que vaja amainant de cara a aquest dimarts, que és quan s'espera restablir la circulació en la major part de la xarxa viària provincial. “A partir d'aquest dimarts valorarem, si amaina el temporal, què hem de fer en casos concrets, com el de Cortes de Pallás, per a poder reobrir com més prompte millor la carretera amb totals condicions de seguretat”, ha assenyalat Seguí.

En la demarcació de Bunyol, s'ha tallat la CV-580 des de Millars en el punt kilomètric 52 fins a la intersecció amb la CV-435, en el punt kilomètric 63; també s'ha tallat la CV-435 de Real a Dos Aguas des de l'encreuament amb la carretera CV-422, en el punt kilomètric 4 fins a la intersecció amb la CV-580 en el punt kilomètric 21.7. Així mateix, roman tallada des del divendres, per precaució, la CV-428 d'accés a Cortes de Pallás, des d’aldea de l'Or fins al municipi i la CV-415 de Picassent a Alborache en el punt kilomètric 1.8 per la caiguda d’un arbre en la calçada.

La demarcació d'Alzira és una altra de les més afectades pel temporal. La CV-543 en l'accés a Cogullada des d'Alberic roman tallada en l'encreuament amb el Barranc de la Barxeta; també segueix tallat el camí de domini públic CV-5741 de Carcaixent al Forn de la Punta; la CV-605 des de Cullera a la CV-603 de Tavernes a la Platja direcció Gandia; i el camí de domini públic CV-5445 d'Alzira a la Garrofera en el punt kilomètric 4.750.

Pel que fa a la demarcació de L'Alcúdia, està tallada la CV-598 en l'accés oest a Canals per aigua inundant la calçada; la CV-651 de Moixent a Aielo de Malferit, en el punt kilomètric 0.6 per despreniments de terres en la calçada; la CV-652 de Moixent a Fontanars dels Alforins des del kilòmetre 10.2 fins al final; i la CV-656 de Fontanars dels Alforins a la A-31 i la CV-615 d’Albaida a Castelló de Rugat, entre Otos i Beniatjar.

Arxivat a:

Destacats