La Diputació llança els primers portals de transparència dels ajuntaments valencians

En total, són 50 els ajuntaments de la província de València que s'han acollit al programa Transparència 1000, dirigit als municipis menors d'1.000 habitants, aquesta mateixa setmana els d'Alcublas i Domeño

Guardar

transparencia-municipals-valencia
transparencia-municipals-valencia

La Diputació de València ha llançat els seus primers cinc portals de transparència per als consistoris de Bèlgida, Casas Altas, Cofrentes, Pinet i Vallanca abans de la data prevista, una fita que suposa el tret d'eixida del programa Transparència 1.000 al que ja s'han adherit un total de 50 ajuntaments.

El diputat Roberto Jaramillo, que encapçala la Delegació de Transparència i Govern Obert de la corporació provincial, s'ha dirigit personalment als alcaldes dels cinc municipis per a presentar-los les pàgines ja operatives, convidar-los a fer suggeriments i agrair la col·laboració dels tècnics locals en el projecte.

A més a més, Jaramillo ha destacat que el Servei de Transparència continuarà treballant per a mantenir actualitzats els portals municipals, que estan a la disposició de la ciutadania.

Durant els últims mesos, la Diputació ha realitzat sessions formatives comarcals per a tots els ajuntaments de menys de 1.000 habitants dins del projecte Transparència 1.000. Es tracta d'un projecte clau en l'Estratègia GO!, desenvolupat des de la Diputació de València i oferit en una primera fase als municipis més xicotets de la província però al que també podran acollir-se altres amb major nombre d'habitants en noves convocatòries.

El programa, que té per objecte prestar suport integral als municipis per a la creació i el manteniment dels seus portals de transparència, ha tingut una gran acollida i aquesta mateixa setmana s'hi han sumat dos nous ajuntaments, resultant-ne un total de 50.

En la segona fase, es proporcionarà capacitació al personal municipal per a desenvolupar les tasques de localització i classificació de documentació rellevant per al compliment dels deures de publicitat activa.

Destacats