La Diputació i el Consell es coordinen en l'aplicació dels plans locals de prevenció d'incendis forestals

Guardar

Reunión medio ambiente foto_Abulaila_ (6)
Reunión medio ambiente foto_Abulaila_ (6)

El diputat de Medi ambient, Josep Bort, s'ha reunit amb la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, i el director general de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Març, per a coordinar l'aplicació dels plans locals de prevenció d'incendis forestals.

El diputat de Medi ambient ha destacat la coordinació entre ambdues institucions que es realitza per primera vegada i ha assenyalat que la Diputació de València dotarà una línia pressupostària per a finançar determinades accions que preveuen els plans locals de prevenció d'incendis. A més, ha afegit que la Corporació apostarà pels plans d'autoprotecció enfront d'incendis forestals en urbanitzacions.

Així mateix, Bort ha indicat que en la província de València existeixen més de 1.500 efectius humans, organitzats en diversos cossos, en l'àmbit del Medi ambient en funcions de prevenció i extinció.

Per la seua banda, Delia Álvarez ha assenyalat que es tracta de la primera reunió en aquest àmbit de la conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Diputació de València amb l'objectiu de treballar en una estratègia conjunta de col·laboració en el relacionat amb la prevenció d'incendis forestals i amb els treballs post incendi.

En aquest sentit, ha concretat que s'han seguit uns criteris tècnics i científics per a la definició dels objectius de treball, ja que ara és el moment adequat per a començar a prevenir els incendis de l'any pròxim.

Destacats