La Diputació i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials seguiran assistint als municipis més xicotets

Es tracta d'un conveni perquè tècnics especialistes presten els seus serveis a aquells municipis de menys de 5.000 habitants que ho sol·liciten

Guardar

conxa-tecnicos-industriales
conxa-tecnicos-industriales

La diputada de l'Àrea d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, s'ha reunit amb la degana del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de València, Angélica Gómez, per a mostrar el seu interés a continuar amb la col·laboració que la Corporació manté amb l'entitat, així com la possibilitat de treballar en altres matèries de caràcter tècnic que es presten als ajuntaments.

La diputada ha traslladat a la degana del Col·legi la ferma voluntat de la institució provincial de seguir col·laborant estretament amb els col·legis professionals, per a la prestació de serveis per part dels municipis amb menors recursos econòmics i tècnics.

“Aquesta ajuda és molt important, ja que els consistoris necessiten d'aquests professionals per a dur a terme activitats tècniques que són pròpies d'especialistes. Gràcies a aquesta col·laboració poden seguir endavant”, ha indicat Conxa Garcia, qui ha afegit que la Diputació de València “ha d'estar al costat dels ajuntaments amb menys recursos, ja que el nostre suport resulta fonamental i un alleujament per al seu desenvolupament i impuls”. El principal objectiu d'aquests convenis és aconseguir una acció coordinada entre la institució i els diferents col·legis professionals que permeta que les entitats locals amb menor capacitat econòmica i de gestió puguen utilitzar els seus serveis.

Al llarg del passat exercici, els enginyers tècnics industrials han assistit a 82 localitats valencianes. Aquests municipis, tots menors de 5.000 habitants, no podrien haver prestat aquests serveis de no haver sigut per aquesta col·laboració entre la Diputació i el Col·legi. En l'actualitat la corporació manté convenis amb 16 col·legis professionals. En el ple del passat 29 de desembre es van aprovar els convenis amb aquestes entitats per al present any, una assistència en la qual també s'inclouen les mancomunitats amb un pressupost reduït.

Destacats