La Diputació destina 13.750 euros a adaptar la residència de Jarafuel a les noves necessitats dels interns

• L’alcalde, Fernando García, destaca la necessitat de realitzar un tancament en la zona d’escales per a evitar caigudes i de millorar el bany geriàtric

Guardar

residencia-de-jarafuel
residencia-de-jarafuel

La Diputació de València, a través de l'Àrea de Benestar Social que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, ha concedit una ajuda de 13.751 euros a l'Ajuntament de Jarafuel per a dur a terme la rehabilitació i reforma de la Residència de Sant Coronat. L'edifici va ser construït fa més de 10 anys, i encara que al llarg d'aquest temps s'han anat realitzant actuacions de manteniment, requereix ara una intervenció major per a donar solució a les noves necessitats de les persones que ho utilitzen, tal com ha explicat l'alcalde de Jarafuel, Fernando García.

La Residència Sant Coronat dóna servei a 20 residents de forma permanent i compta amb 25 places addicionals de Centre de Dia. Amb el pas del temps, els seus usuaris han anat augmentant el nivell de dependència i en l'actualitat la majoria estan qualificats com “assistits” o “súper assistits”, la qual cosa fa necessari anar adaptant les instal·lacions a aquesta nova situació. “Des de l'ajuntament, a mesura que ha fet falta, hem anat realitzant inversions en grues i altres elements assistencials i renovant equipament de les habitacions i de les zones comunes que s'havia anat deteriorant, com a televisions o l'equip de climatització”, detalla l'alcalde.

Ara la necessitat passa per dur a terme certes obres per a garantir que el centre seguisca mantenint la seua funcionalitat; obres que seran possibles gràcies a la subvenció de la Diputació de València. García ha detallat que el gruix de la inversió anirà destinat a adaptar les instal·lacions a aquesta major dependència dels usuaris; en concret, a reestructurar l'espai del bany geriàtric i canviar la banyera, així com a realitzar un tancament en les escales per a evitar caigudes.

Addicionalment, es reformaran els banys de les habitacions, que es troben deteriorats pel pas del temps, es realitzaran unes reparacions en la terrassa i es revestiran de taulell les parets del soterrani, on a més s'instal·larà un fals sostre per a tapar les canonades.

A fi d'optimitzar al màxim la subvenció, l'alcalde ha explicat que “totes les obres es van a dur a terme amb personal i mitjans de l'ajuntament, excepte aquelles coses que siga necessari subcontractar per tractar-se d'actuacions molt específiques o tècniques”. D'aquesta manera, el primer edil de Jarafuel confia que els diners aportats per la Diputació de València siga suficient per a dur a terme tot el projecte.

 

500.000 euros per a millores en centres socials

L'actuació en la Residència Sant Coronat de Jarafuel és una de les 17 obres que han obtingut finançament especial de la Diputació de València per a dur a terme obres de millora en centres socials. En total, la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha destinat 490.000 euros a intervencions en residències, centres de dia, llars del jubilat i altres dependències que, en paraules del president, “ajuden directament a les persones o bé serveixen com a lloc de trobada i socialització”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col·lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.

Destacats