La Diputació aposta per la transparència en la distribució de les invitacions per a festejos taurins

Guardar

festejos taurinos
festejos taurinos

La Diputació de València ha publicat en el seu portal de Transparència la informació sobre la distribució de les invitacions per als festejos taurins de la passada Fira de Juliol. En total es van distribuir entre diferents col·lectius 649 de les 1.972 localitats que la Diputació es reserva, com a propietària de la plaça, per al seu ús exclusiu en el plec de condicions que es va signar en la recta final de la passada legislatura.

El diputat delegat de la Plaça de Bous, Toni Gaspar, ha destacat l'aposta per la racionalitat en la distribució d'aquestes invitacions protocol·làries, “s'ha fet ús només d'un terç de les localitats disponibles”, i ha avançat que quan es tanque el pròxim plec “es reduirà aqueix nombre d'invitacions que per qüestions contractuals es reserven a la Diputació”.

Gaspar ha posat en valor igualment la transparència amb la qual s'està gestionant la distribució de les invitacions per als festejos taurins. “Cal recordar que no es tracta de localitats nominals, sinó d'atencions protocol·làries que es lliuren als col·lectius que les sol·liciten i que apareixen detallades en el portal de transparència”, ha explicat el diputat de la Plaça de Bous.

Aquestes dades, que estan a l'abast de qualsevol ciutadà i que s'han aportat als col·lectius que els han demandat, mostren que de les 1.972 localitats reservades a la Diputació, d'acord al que arreplega el plec de condicions signat en 2014, s'han distribuït 649. En concret, es va obsequiar amb 43 invitacions a diferents ajuntaments de la província; 88 a l'Escola de Tauromàquia; 8 a la Comandància de la Guàrdia Civil; 12 al Tribunal de les Aigües; 25 al jurat de Trofeus Taurins; 6 a la Delegació del Govern; 169 a associacions taurines; 6 al Consell Valencià de Cultura; 29 al grup polític Ciutadans; 126 al Partit Popular; 66 al PSPV-PSOE; 8 a Compromís i 63 que es van destinar a atencions protocol·làries i personal de la Diputació.

Dinamització de la Plaça de BousD'altra banda, Toni Gaspar ha fet balanç del primer any de gestió en la Plaça de Bous, on s'ha engegat amb èxit el projecte de dinamització sociocultural de la plaça, que d'una banda compta amb la col·laboració de la Universitat de València i que per un altre ha vist el renàixer musical del cus del carrer Xàtiva amb un ampli programa de concerts, des de Manolo García a Raphael, passant per Alejandro Sanz, Bunbury, Ara Malikian o El Gusto es Nuestro, entre uns altres.

“La idea és que la Plaça de Bous s'utilitze tot l'any més enllà dels dies en què hi ha programats festejos taurins”, ha assenyalat el diputat, que es mostra satisfet amb el treball realitzat al costat del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat i amb l'interès creixent que està despertant la plaça com a espai per a tot tipus d'esdeveniments, no solament musicals; també socials i empresarials.

Mentre els artistes segueixen sol·licitant la Plaça de Bous com a destinació de les seues gires el pròxim any, la Universitat ultima el projecte que pretén convertir aquest edifici històric de la ciutat en una icona cultural i històrica que forme part dels circuits turístics de València.

Destacats