La desescalada arruïna a les perruqueries valencianes: més del 65% treballa per davall del 33% de la seua capacitat

Reclamen baixar l'IVA al 10% i prolongar els ERTO per a evitar el tancament que amenaça uns 2.000 salons, el 40% de la Comunitat

Guardar

peluqueria ep
peluqueria ep

El 80,9% dels salons de perruqueria de la Comunitat Valenciana va reobrir les portes el passat 4 de maig, amb l'inici de la Fase 0 de desescalada. No obstant això, les restriccions imposades per l'emergència sanitària generada per la Covid-19 porten al 65,17% d'elles a treballar per davall del 33% de la seua activitat normal.

A més, més de la meitat del sector veu "bastant difícil o molt difícil assumir les despeses de compra de guants, màscares i sistemes de protecció, en la seua majoria d'un sol ús", o les limitacions d'un client per treballador. Tant és així que "el 62,98% de les perruqueries valencianes es troba "al límit de la seua supervivència".

Aquestes són algunes de les conclusions de l''Estudi sobre la desescalada en el sector de les Perruqueries a Espanya' realitzat per Aliança per la Baixada de l'IVA al 10% en les Perruqueries, per a conéixer com està evolucionant la desescalada el sector de la imatge personal.

Més de 300 perruqueries de les organitzacions valencianes integrades en L'Aliança --a través del Gremi Provincial de Perruqueria de Cavallers i Bellesa de València, la Cooperativa Perruqueria & Estètica de la Comunitat Valenciana, i Perruqueria Pura i Dura-- han participat en l'estudi.

TORNA NOMÉS UN TERÇ DE LA PLANTILLA

Quant a la plantilla, tenint en compte que les perruqueries únicament poden reiniciar la seua activitat amb un 30% de l'aforament dels establiments, el 65,96% dels locals ha obert amb menys del 33% del seu personal.

Sobre les mesures i protocols d'higiene obligatoris per a reprendre l'activitat, l'Aliança per la Baixada de l'IVA al 10% en les Perruqueries ha remarcat la "ràpida capacitat de resposta del sector en l'aplicació de les mesures higienicosanitàries, el distanciament interpersonal, i l'adaptació a sistema de cita prèvia.

En aquest sentit, els principals problemes que afronta el sector de les perruqueries per a complir aquests protocols tenen a veure amb el seu cost econòmic, ja que el 55,07% veu "bastant o molt difícil" assumir les despeses de les compres de guants, màscares i sistemes de protecció, en la seua majoria d'un sol ús.

Així mateix, el 51,03% de les perruqueries considera també "bastant o molt difícil" assumir les limitacions respecte a l'agilitat del servei i la necessitat de realitzar una atenció personalitzada de cada treballador a cada client.

Quant a la capacitat de resistència del sector a les limitacions en la prestació de servei amb la qual es va posar en marxa el servei a la Fase 0 el passat 4 de maig, el 62,89% de les perruqueries valencianes es troben "en el límit de la seua supervivència".

2.000 PERRUQUERIES A punt DEL TANCAMENT

En relació amb les mesures econòmiques de suport a les pimes activades pel Govern espanyol, el 93,79% de les perruqueries subratllen la importància de mantenir els ERTO fins a recuperar la productivitat del seu negoci, molt més enllà de la finalització de l'alarma nacional, "si es vol evitar l'amenaça de desaparició de més del 40% de les perruqueries fins a un total de 2.000 en la Valenciana".

Com a conclusió, el 96,08% de les perruqueries participants en l'estudi considera que la baixada de l'IVA al 10% seria una "eina clau i indispensable" per a garantir la sostenibilitat i viabilitat d'aquests xicotets negocis i eixir d'aquesta crisi econòmica i reclamen eixir de l'"injust tractament fiscal en què fa 8 anys està instal·lat en el sector de la perruqueria patint un 21% d'IVA".

En aquest context, l'Aliança per la Baixada de l'IVA al 10% en les Perruqueries, ha reactivat els contactes amb tots els grups parlamentaris que van donar suport a la PNL aprovada en 2018 que reclamava la baixada de l'IVA, i que va ser secundada pels grups polítics que fan costat a l'actual govern de coalició.

Arxivat a:

Destacats