La delegada del Govern per la Comunitat veu "una ocurrència" la idea de Feijóo sobre una nova Llei General de Sanitat

Guardar

gloria calero ep
gloria calero ep

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha arremés aquest dijous contra la proposta del president 'popular' de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, de modificar la Llei General de Sanitat per a facilitar la gestió de la pandèmia de la Covid-19. En la seua opinió, no és més que "una ocurrència i en els moments crítics no es pot governar a colp d'ocurrència", ha advertit.

Per a Calero, la idea de crear una nova llei orgànica de salut en aquests moments és "una ocurrència per a eixir del mal pas en el qual estan alguns presidents autonòmics" i "per a seguir en l'oposició al Govern d'Espanya". Al seu judici, "hi ha presidents que no estan lluitant contra la Covid-19, sinó que estan lluitant contra el Govern d'Espanya".

Així ho ha manifestat en una compareixença davant els mitjans després de mantenir una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, sobre la gestió de la pandèmia, en ser preguntada per la iniciativa de Feijóo.

Calero ha lamentat que debatre ara sobre un canvi de la llei de salut pública és un "debat fictici que no beneficia a la ciutadania".

ESTAT D'ALARMA

La delegada de Govern ha instat als presidents autonòmics a "assumir les seues responsabilitats i decidir què fer en els seus territoris", després que el Govern de Sánchez haja oferit a les CCAA que puguen demanar l'estat d'alarma en els seus territoris. "El Govern els secundarà", ha assegurat Calero.

En aquest sentit, ha defensat que "la cogovernança és això. Treballar junts les administracions, com no pot ser d'una altra manera en moments tan complexos com els que estem vivint i no entenem la lluita contra la Covid-19 sense col·laboració", ha conclòs.

Destacats