La Conselleria d'Educació impulsarà una reunió amb la resta de comunitats autònomes per a tractar el decret sobre les revàlides de l'ESO i Batxillerat

Guardar

maxresdefault
maxresdefault

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport impulsarà una reunió amb la resta de responsables autonòmics educatius per a tractar conjuntament les mesures a adoptar davant del decret de revàlida de Batxillerat anunciat pel Ministeri d'Educació sense haver consensuat cap punt amb les comunitats autònomes.

En aquest sentit, el conseller Vicent Marzà ha explicat que "vista la nul·la voluntat de diàleg amb les comunitats autònomes que mostra el Ministeri d'Educació en temes tan rellevants com és el decret de revàlides, volem conformar un grup de treball i diàleg comú amb les autonomies que apliquem una gestió educativa per a garantir els drets de l'alumnat i establir així mesures conjuntes d'actuació davant d'un Ministeri que, des de la provisionalitat, està actuant d'esquenes als respectius sistemes educatius que vetllem per la qualitat educativa".

La Generalitat s'oposa al decret de proves impulsat pel Ministeri ja que, en paraules del secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, "no té cap sentit fer revàlides a l'ESO o a Batxillerat per a obtindre la titulació corresponent i en canvi es pot obtindre el títol, per exemple, de Medecina sense cap tipus de prova externa". "Sembla que s'estiguen aplicant proves obsoletes i que no funcionen des de fa dècades, que contrasten amb la idea que nosaltres tenim d'un sistema educatiu innovador i de qualitat", ha indicat.

Des de la conselleria s'ha explicat que "nosaltres confiem en el professorat i les avaluacions continuades que fa. Amb aquestes revàlides, que són proves externes, el Ministeri torna a demostrar que no confia en el professorat".

Arxivat a:

Destacats