La Comunitat Valenciana superarà aquesta setmana el 70% de la població vacunada

La immunitat de grup s'aconseguirà amb el 85% de la població immunitzada a causa de l'expansió de la variant Delta

Guardar

vacunas
vacunas
El procés de vacunació en la Comunitat Valenciana continua avançant a bon ritme. I és que, a poc a poc, el territori valencià està accelerant la vacunació de la població i escalant posicions en la llista que quantifica les persones immunitzades en cada autonomia. Una llista en la qual la Comunitat fa una setmana es trobava en les últimes posicions.Actualment, el percentatge de persones vacunades en la Comunitat és del 68%, segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat del 12 d'agost. Això suposa que un total de 3.054.625 de persones ja té la pauta de vacunació completa. Per aquesta raó, es preveu que aquesta setmana s'arribe, o fins i tot se supere, el 70% de la població amb les dues dosis administrades.D'aquesta mode, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública administrarà aquesta setmana 500.655 dosi, la segona major xifra de tota la campanya de vacunació. I més de la meitat de les dosis, un 58%, aniran destinades a persones d'entre 12 i 19 anys.

Augmenta al 85% el percentatge per a aconseguir la immunitat

No obstant això, l'aterratge de la variant Delta –que ja és la predominant a Espanya i també en la Comunitat Valenciana– i que està caracteritzada per tindre una major transmissió del virus, ha obligat les autoritats sanitàries a recalcular el percentatge necessari per a aconseguir l'anhelada immunitat de grup, és a dir, que la població desenvolupe anticossos –mitjançant la vacunació o haver superat la malaltia– que eviten el contagi per a així frenar la seua transmissió.Per aquest motiu, en l'actualitat, la immunitat de ramat serà una realitat quan, almenys, el 85% de la població haja rebut la vacuna. Així ho van explicar en À Punt científics i investigadors del Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la covid-19. A més, el president Pedro Sánchez també va anunciar a la fi de juliol el retard de l'arribada de la immunitat de ramat.D'aquesta manera, el president Ximo Puig va fixar la data en la qual la Comunitat Valenciana aconseguiria la immunitat de grup que coincideix amb la festa del 9 d'octubre. "Podem garantir que el 9 d'Octubre, el dia del nostre naixement com a poble, més del 70% de tots els valencians i valencianes majors de 12 anys estaran vacunats amb la pauta completa", va assegurar el passat 24 de juliol el cap del Consell. Es tracta d'una previsió, que d'acord amb les xifres de vacunació vigents, té altes possibilitats de complir-se.

La vacunació jove: clau per a la immunitat

L'avanç de la immunització en la Comunitat s'ha aconseguit, en gran mesura, a causa de l'avançament de dues setmanes de la citació de la població més jove. Des de la Conselleria, es va explicar que aquesta fita va ser possible gràcies a l'increment de l'enviament de dosi per part del Ministeri de Sanitat per a compensar les vacunes que es van administrar a les persones desplaçades.Així, la Comunitat va rebre 200.000 dosis extra del laboratori Pfizer que van permetre citar abans d'hora a la població de 16,17 i 18 anys la setmana passada. I, de la mateixa manera, faran possible administrar als i les adolescents d'entre 12 i 15 anys la primera dosi en aquestes pròximes dues setmanes. No obstant això, en els centres de vacunació on aquest grup etari és menys nombrós, el procés es troba més avançat i ja s'ha vacunat a joves de 14 i 15 anys. Dos joves desprès d'haver rebut la vacuna contra la covid-19L'objectiu, tal com va anunciar la consellera Ana Barceló després de la reunió amb Vicent Marzà per a perfilar els detalls del nou curs 2021-2022, és que els majors de 12 anys puguen tornar a les aules el pròxim 8 de setembre amb, almenys, una dosi de la vacuna.En el cas dels menors de 16 anys, segons va detallar Barceló, existeixen dues opcions per a acudir a la cita de vacunació: acudir acompanyats dels seus progenitors, per la qual cosa no hauran de portar amb si cap document més enllà de la targeta SIP; o bé, poden assistir solos, presentant una autorització signada pels pares o tutors.Aquesta autorització, que hauran de mostrar els menors de 16 anys no acompanyats en el centre de vacunació, la rebran en el mateix SMS on se'ls indicarà la data, lloc i hora on vacunar-se o també es pot descarregar a través de la pàgina web de Sanitat.
Destacats