La Comunitat Valenciana és seleccionada per la Comissió Europea per a l'intercanvi de bones pràctiques en internacionalització

Mònica Cucarella es troba a Bolonya per a l'engegada del projecte 'Compete In' de la Comissió Europea

Guardar

Compete_In
Compete_In

La directora general d'Internacionalització, Mònica Cucarella, es troba a Bolonya (Itàlia) per a participar en la reunió d'engegada del projecte Compete In de la Comissió Europea.

La directora general d'Internacionalització, Mònica Cucarella, ha explicat que "és la primera vegada que IVACE Internacional és seleccionat per a participar en un projecte del programa Interreg. En aquesta ocasió, l'objectiu és l'intercanvi de bones pràctiques d'internacionalització. Hem sigut seleccionats per a intercanviar experiències amb regions d'Itàlia, Suècia, Regne Unit i Polònia".

Concretament, les regions seleccionades juntament amb la Comunitat Valenciana han sigut la Municipality of Reggio Emilia (Itàlia), Emilia-Romagna (Itàlia), Municipality of Gavle (Suècia), Wakefield Metropolitan District Council (Regne Unit), Wielkopolska Region (Polònia) i Upper Silesia (Polònia).

La primera fase del programa té una durada de tres anys, durant els quals es realitzaran reunions periòdiques per a l'intercanvi i coneixement de les diferents polítiques de suport a la internacionalització. En una segona fase, de dos anys de durada, s'han d'implementar les pràctiques més beneficioses per a les empreses de cadascuna de les regions. Aquesta part comptarà amb fons FEDER per a la implementació.

La directora general d'Internacionalització ha ressaltat "el compromís que el projecte tinga una aplicació real en la millora de les polítiques d'internacionalització. L'objectiu final és seguir avançant en l'impuls a la internacionalització de les empreses de la Comunitat".

Durant la reunió en Emilia Romagna, Mònica Cucarella ha conegut de primera mà l'abast del projecte així com les polítiques públiques de suport a la internacionalització dutes a terme per altres administracions europees que puguen repercutir en una millora de la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana.

En la reunió s'han donat a conèixer les línies d'activitat dirigides a les empreses exportadores per part d'IVACE així com les possibles àrees de millora amb la finalitat de definir les bones pràctiques que es van a compartir al llarg del desenvolupament del projecte.

INTERREG

INTERREG és un programa europeu que el seu objectiu és millorar, a través de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, l'eficàcia de les polítiques de desenvolupament regional. Se centra en la identificació, anàlisi i, en determinades condicions, la transferència de bones pràctiques. El grup objectiu del programa són les autoritats públiques regionals i locals, ja que aquests organismes són els responsables de les polítiques regionals i locals.

Destacats