La Comunitat Valenciana encara el mes clau fins a la "màxima llibertat"

El Consell es marca el 9 d’Octubre com a data per a tindre les mínimes restriccions, moment en el qual s’espera haver superat el 90% de població immunitzada

Guardar

pareja gente
pareja gente
El compte arrere cap a una major normalitat ha començat. La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la Covid-19 va aprovar ahir una desescalada de les restriccions que es preveu clau per al futur més immediat. I és que si les dades acompanyen, està previst que es revisen aquestes restriccions el 27 de setembre amb vista a establir un escenari de "màxima llibertat" de cara a la simbòlica data del 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana.Malgrat que falta per determinar en què consistirà aquesta nova etapa que arribarà en un mes, el que sembla segur és que disminuiran notablement el conjunt de restriccions si les dades acompanyen en els pròxims dies, després de la celebració de les Falles, l'inici del curs escolar i l'esperada tornada de l'oci nocturn.En aquest sentit, els avanços en el procés de vacunació massiva estan sent determinants per a albirar un horitzó de relativa normalitat. Segons va indicar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, es preveu que la Comunitat Valenciana supere el 90% de població immunitzada amb l'arribada del mes d'octubre. Un fet que, en cas de complir-se, permetrà encarar amb optimisme l'arribada de la festa autonòmica.

LÍDERS MUNDIALS DE VACUNACIÓ

Respecte a la campanya d'immunització, Puig es felicitava que la Comunitat Valenciana siga "líder de vacunació mundialment", però, malgrat això, realitzava una crida a inocular-se contra el coronavirus a tots aquells que encara no s'han vacunat: "La salut de tots està en risc". De fet, actualment hi ha al voltant de 90.000 persones que no han acudit a la seua cita i amb les quals la Conselleria no pot contactar.En aquests moments s'han administrat 7,1 milions de dosis i el 81% de la població a vacunar compta amb la pauta completa. "Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana per davant de tots els països europeus de gran grandària com Alemanya, França o Gran Bretanya, i també per davant dels Estats Units, el Japó o Israel", recalcava el cap del Consell, atribuint aquestes xifres a una "actitud cívica exemplar" dels valencians.No obstant això, Puig assenyalava que "no ens podem conformar com a societat, ni podem assumir que no podem anar més enllà", sinó que cal ser "més ambiciosos perquè la variant Delta és la més transmissible" i per això provoca "més hospitalitzacions" i morts, fins i tot de joves que no s'han vacunat.Per això, realitzava una nova crida als no vacunats perquè ho facen i, en eixe sentit, recordava que des de hui s'administrarà en els 133 punts de vacunació massiva la dosi de la vacuna sense necessitat de cita prèvia a qualsevol ciutadà major de 12 anys que estiga pendent de rebre la primera. "Per vosaltres i els altres, la societat ho necessita perquè la salut de tots està en risc i cadascú ha de fer el que li toca per un mateix, per la seua família i pels altres", incidia Ximo Puig.

REOBERTURA "GRADUAL I PROGRESSIVA"

Amb tot açò, i per a tractar de mantenir la transmissió del virus sota control i avançar en la immunitat de grup, la reobertura serà "progressiva, segura i gradual". Tot això en unes setmanes en les quals es produeix la volta al treball, l'inici del curs escolar i universitari, i un major ús del transport públic.Per això la planificació s'ha dissenyat a tres setmanes per a garantir "la màxima seguretat a tots els actors", però si s'observara "algun nou punt d'inflexió" es convocaria una nova reunió de la Comissió Interdepartamental per a determinar noves mesures restrictives.Un increment de la corba que podria arribar durant la setmana vinent, a causa de la celebració de les Falles. En aquest sentit Puig ressaltava que la Comunitat Valenciana ha demostrat que "pot organitzar uns actes com les Falles", agraint al món faller la seua "voluntat de cooperació, de participació i de corresponsabilitat". "La imatge que s'ha donat a Espanya ha sigut positiva perquè no s'han produït cap dels altercats que s'han registrat en altres llocs. S'ha demostrat que ací hi ha una societat civil organitzada que és capaç d'entendre els diferents moments que hem viscut", elogiava.La Conselleria de Sanitat "continuarà treballant amb Moros i Cristians i la resta d'activitats festives i d'oci que forma part de la nostra cultura popular per a analitzar que es puguen fer amb la màxima seguretat possible".
Destacats