La Comunitat Valenciana compleix més d'un mes amb la incidència més baixa de tot el país

Des de fa més d’un mes, l’autonomia valenciana registra les millors dades d’Espanya i gran part d’Europa

Guardar

vacunacion docentes mislata
vacunacion docentes mislata

La Comunitat Valenciana registra des de fa més d'un mes unes dades molt positives respecte a l'evolució de la pandèmia en comparació amb altres regions. La incidència acumulada és una d'eixes dades que es porta mantenint estable des de fa més d'un mes. En la jornada d'ahir, la incidència acumulada va arribar als 40,08 casos per cada cent mil habitants en els últims catorze dies. Segons les últimes dades, la mitjana a Espanya d'aquesta mateixa dada és de 235,5.

Des de fa més d'un mes, la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb millors dades d'incidència acumulada de tota Espanya i de gran part de les regions europees. Però, cal recordar que això no va anar sempre així. Les tres províncies valencianes van viure en la tercera ona de la pandèmia les pitjors xifres a tots els nivells. No obstant això, les dures restriccions imposades pel Consell van acabar per fer efecte i van ajudar a aconseguir l'estable situació que es viu en l'actualitat.

A la fi de gener d'enguany, la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana marcava el sostre nacional amb 1.459,82 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (Espanya fregava els 900). Els seus hospitals sobrepassaven per molt el concepte de ‘col·lapse’: les UCI valencianes van registrar un màxim de 62,97% d'ocupació només per pacients covid, més de 20 punts per damunt de la mitjana nacional. Molt ha plogut des de llavors.

En data de hui, 27 d'abril, la Comunitat Valenciana és una espècie d'‘illa’ front una tendència ascendent de contagis que s'ha disparat en els últims dies a Espanya. Els hospitals valencians tenen, actualment, 268 persones ingressades, de les quals 63 estan en UCI, segons les últimes dades. Unes xifres molt inferiors a quan la tercera ona assotava amb duresa, ja que fins a l'1 de març no es va baixar de les mil persones ingressades.

Que la Comunitat Valenciana registre aquestes dades no és fruit de la casualitat. El Consell va haver d'adoptar severes restriccions per a reduir els contagis. És per això que, Ximo Puig continua advocant per una desescalada "prudent" i recorda que "la pandèmia continua absolutament vigent, el virus és ací i si ens relaxem acabem contagiant-nos".

Respir a les residències

Una altra de les bones notícies de la favorable situació actual de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 és la situació en les residències. Cap nou contagiat en les últimes dues setmanes. Així ho ha assenyalat l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte).

A més, també s'han reduït les defuncions dels usuaris dels geriàtrics. De les 73 morts per coronavirus registrades en les últimes dues setmanes, només cinc d'elles eren residents d'aquests centres, segons han concretat des d'Aerte.

Respecte als contagis, la patronal de les residències ha destacat que cap dels 2.229 positius que s'han diagnosticat en els últims catorze dies en la Comunitat Valenciana ha afectat cap resident. Així ho sostenen les dades que té Aerte. Per tant, la Comunitat Valenciana està davant una gran notícia, ja que significa que el procés de vacunació està donant els seus fruits i està protegint els usuaris d'aquestes residències, població de risc enfront de la Covid-19.

Arxivat a:

Destacats