La Comunitat Valenciana aposta per unes platges més accessibles

El programa d’ajuda al bany de Creu Roja facilita l’accés a les platges a les persones amb diversitat funcional

Guardar

cruz-roja-valencia
cruz-roja-valencia

Creu Roja segueix apostant per facilitar el dia a dia a aquelles persones que ho necessiten. D'aquesta manera, un any més, s'han bolcat a millorar l'accessibilitat de les diferents platges de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de permetre que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda també puguen gaudir de l'estiu, mentre es banyen amb total seguretat. Així, i en l'actualitat, la Comunitat compta amb un total de 85 punts de platges accessibles – 26 repartits en 15 municipis d'Alacant; 23 punts en 14 municipis de Castelló; i 36 en 17 localitats de València -.

Una xarxa que va en augment i que, com recorden des de Creu Roja, 'aquesta aposta en fonamental per a aconseguir que tots els ciutadans puguen accedir als mateixos llocs'. A més, han recordat que, sense l'existència d'aquests punts, 'molta gent no podria accedir ni a la platja, ni al bany'. Per tant, i per a garantir aquest servici, Creu Roja compta amb voluntariat format, així com amb una infraestructura que facilite la identificació i el desplaçament de totes les persones.

Així mateix, totes les platges adaptades també compten amb aparcaments reservats, rampes i passarel·les especials pares cadires de rodes. I és que gràcies al programa d'ajuda al bany, que impulsen des de 1997, Creu Roja també disposa de cadires amfíbies, crosses, flotadors de cinturó i collets per a facilitar l'entrada a l'aigua a les persones amb diversitat funcional. Un servei complet, que roman actiu fins a finals d'estiu.

Així, en 2017, Creu Roja, que disposava de 20 punts d'ajuda al bany, va atendre a més de 10.500 persones en tota la Comunitat Valenciana. Una xifra que, segur, augmentarà enguany, i que seguirà fent gran el treball de totes les persones que conformen Creu Roja.

Gandia fa un pas més enllà

Toni Martí, President de Creu Roja Gandia ens explica el servici addicional que, des de l'any passat, van posar en funcionament per a completar, encara més, eixe programa d'ajuda al bany. D'aquesta manera, han desenvolupat un programa integral, que també inclou la recollida en els seus domicilis de les persones amb diversitat funcional per a portar-los fins a les platges, i el posterior desplaçament a les seues cases. 'Estem encara en la fase de difusió d'aquest servei, però ja solem desplaçar, diàriament, a 2-3 persones a les platges. Qualsevol persona que ho necessite, pot sol·licitar-ho a través de Creu Roja, i ja coordinem els dies i les hores per a poder atendre al màxim nombre de persones'.

Arxivat a:

Destacats