La Comunitat va administrar 7.700 dosi del lot paralitzat de AstraZeneca però no detecta reaccions adverses

Guardar

vacuna covid astra zeneca
vacuna covid astra zeneca

La Comunitat Valenciana ha administrat un total de 7.700 dosis del lot ABV5300 de la vacuna d'AstraZeneca que alguns països han apartat per a investigar casos de tromboembolisme i que la Conselleria de Sanitat va anunciar divendres passat que havia deixat d'administrar. No obstant això, la consellera Ana Barceló ha precisat que "no s'ha detectat cap reacció adversa" en les persones que han rebut aquestes dosis.

Així ho ha manifestat aquest diumenge la consellera de Sanitat, que ha visitat, juntament amb el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, l'hospital auxiliar de la Fe, on aquest dilluns començarà la campanya de vacunació contra la Covid-19 del personal docent i auxiliar dels centres educatius.

Barceló ha assenyalat que la Comunitat disposa d'un total de 23.850 dosis del lot ABV5300 de la vacuna d'AstraZeneca, de les quals ja s'han administrat 7.700 fins a aquest divendres, quan la Conselleria va anunciar que no utilitzarà "momentàniament" aquest lot.

La consellera ha explicat que, en el moment en què va aparéixer la notícia que alguns països havien apartat aquest lot per a investigar casos de tromboembolisme, Sanitat va considerar "oportú" ajornar la inoculació d'aquestes dosis. No obstant això, ha assegurat que "no s'ha detectat cap reacció adversa" en les persones que han rebut aquestes dosis. "No hi ha cap problema. La vacuna d'AstraZeneca és tan bona com la resta bovines", ha assegurat Barceló.

"Són les mateixes persones que es vacunen les que, si tenen algun símptoma que no foren les reaccions pròpies, es posa en contacte amb el sistema sanitari", ha precisat.

La titular de Sanitat ha detallat que aquest lot "simplement es deixarà de subministrar momentàniament", encara que l'Organització Mundial de la Salut ni l'Agència Europea del Medicament "no veuen cap problema", i es reprendrà "quan tècnicament es considere".

En aquesta línia, ha animat a totes les persones que vagen a vacunar-se a fer-ho "amb tranquil·litat" perquè "tot està sota supervisió". "Les vacunes són segures, han passat per totes les evidències científiques i proves", ha insistit, al mateix temps que ha mostrat la seua "tranquil·litat" amb el sistema sanitari.

D'altra banda, preguntada per la data en la qual finalitzarà la vacunació de les persones majors de 80 anys, ha apuntat que, atés que aquest sector de la població suma a prop 240.000 persones en la Comunitat, el procés d'immunització "no podrà estar conclòs fins a abril".

Arxivat a:

Destacats