La campanya d'estiu generarà 89.000 contractes, un 23,6% més que els celebrats durant l'estat d'alarma

Guardar

terraza ep
terraza ep

La Comunitat Valenciana lidera en termes percentuals la creació de contractes en la campanya d'estiu perquè es preveu que es generen 89.000, un 23,6% més que els celebrats durant l'estat d'alarma, segons les previsions d'Adecco publicades aquest divendres.

A Espanya, la campanya d'estiu d'enguany generarà 787.400 ocupacions en tota Espanya, un 19,3% més que els celebrats durant l'estat d'alarma i en una campanya que serà "atípica" per la crisi sanitària i per la incertesa creada.

En concret, Adecco espera que es creen quasi 197.000 contractes per mes i pensa que la campanya estival també estarà marcada per la incertesa creada quant a com es podrà gaudir dels espais públics, de l'oci i del transport, encara que cree que hi ha alguns punts que es mantindran "com cada any", ja que "el turisme i l'hostaleria seran claus en aquests mesos".

Les tres comunitats autònomes que més ocupacions generaran en la campanya d'estiu són Catalunya (125.500 nous contractes, un 22,2% més que els realitzats en els mesos previs) Andalusia (102.000, un 19,9% més que durant l'estat d'alarma), Madrid (100.700 contractes, un 15% més), la Comunitat Valenciana (89.000, un 23,6% més) i Múrcia (73.800 ocupacions, un 21% més que en els mesos precedents).

En aquestes autonomies, l'important component turístic, així com el seu elevat percentatge de població activa fa que siguen "les que més beneficiades es vegen per la millora de l'ocupació". No obstant això, Adecco apunta que, en general, totes les regions veuran una notable millora en les seues contractacions.

A aquestes cinc autonomies els segueixen Castella i Lleó (59.000 contractes, un 17,5% més), Galícia (45.100 contractes, quasi un 20% de millora), Castella-la Manxa (38.130, un 20,2% més), País Basc (32.940 contractes, un 12,6% més) i Aragó (31.200 contractes, un 19,9% contractes més que els registrats durant l'estat d'alarma).

Per darrere, es troben Cantàbria (28.900 contractes, +18%), Navarra (19.220 contractes, +13%) i Canàries, on s'espera "una important campanya vinculada al turisme i es realitzarà més de 18.700 contractes (+21,7%).

Amb menys de 10.000 ocupacions, però amb increments també notables, es troben La Rioja (8.200 contractes, un 11% més), Astúries (8.000 contractes, un 20% més) i Extremadura (3.000 contractacions, amb un increment de l'11,4% més).

EL TURISME, EL PRINCIPAL IMPULSOR DE L'OCUPACIÓ

Adecco ha assegurat que les empreses tenen bones previsions de cara a aquest estiu, la qual cosa "es tradueix en una gran demanda de professionals i un impuls en la contractació, després de mesos on la caiguda de l'activitat i la incertesa han colpejat al principal motor de l'economia".

De fet, ha ressaltat que la temporada estival és sinònim d'un gran repunt del sector turístic i l'hostaleria "amb especial incidència en les zones de costa i les principals ciutats, que són els que concentren l'afluència més gran de turistes".

Així, preveu que l'augment de l'activitat turística també fomentarà l'ocupació en altres sectors relacionats estretament amb aquest, sobretot l'aeroportuari, el sector serveis, i el de logística i transport. "Tots ells tindran necessitat d'incorporar treballadors després d'aquests mesos d'aturada i expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)", segons Adecco.

Adecco espera que el sector de la distribució i el retail i comerç seran els més beneficiats de l'augment del consum que comporten les ofertes en aquestes dates.

CAMBRERS, CUINERS I AGENTS DE VIATGES, ELS MÉS DEMANDATS

Encara que els perfils més sol·licitats variaran en funció de la regió i el sector, l'activitat turística i l'hostaleria seran els sectors més protagonistes, ja que els perfils més demandats seran els de cambrers, cuiners, ajudants de cuina, agents de viatges, cambrers de pis, monitors de temps lliure o animadors i socorristes.

A aquestes contractacions s'uniran perfils que no existien abans del coronavirus com són els desinfectadors de roba i espais, els auxiliars de platja, els controladors de temperatura en edificis i espais públics o rastrejadors del virus.

A més, amb la reobertura d'una gran part de l'activitat comercial, hi haurà necessitat d'incorporar dependents, promotors, comercials, reposadors, caixers, personal d'atenció al client i venedors, entre altres.

Destacats