L'Observatori de Seguretat de la Comunitat Valenciana elaborarà un mapa de la percepció ciutadana de la seguretat pública

Guardar

110616_REUNION_SEGURIDAD
110616_REUNION_SEGURIDAD

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha presidit aquest dilluns en el Palau de la Generalitat la primera reunió de l'Observatori de Seguretat de la Comunitat Valenciana. Aquest organisme, creat en 2010 per l'anterior Consell, té entre els seus objectius realitzar un diagnòstic de la situació de la seguretat pública a la Comunitat Valenciana.

"Aquest organisme pretén reflexionar i fer una fotografia de la seguretat al nostre territori", ha explicat José María Ángel, que ha lamentat que es tingués en desús "un bon instrument per fer anàlisi de la realitat" com a est, ja que ni tan sols "s'havia arribat a constituir". A l'inici de la reunió ha assistit el President de la Generalitat, Ximo Puig.

José María Ángel ha estat l'encarregat de presidir aquesta reunió a la qual han estat convocats representants de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i de diferents administracions públiques, com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com membres del sector de la seguretat privada, del sistema universitari i de l'Audiència Provincial de València.

Durant la reunió s'ha acordat establir les eines per millorar la resposta pública "des d'un concepte holístic, transversal", dins d'un marc en el qual es puguen fer correccions i modificacions de les polítiques públiques perquè la Comunitat seguesca sent un "lloc turístic", no solament pel seu atractiu, sinó també "perquè és una destinació segura".

La primera tasca que durà a terme aquest observatori serà la realització d'una enquesta en col·laboració amb la universitat per conéixer la percepció del ciutadà quant a la situació de seguretat en l'àmbit autonòmic i conéixer quins són els aspectes que es poden millorar. Està previst que la pròxima reunió siga al setembre i que aquestes trobades adquiresquen, per tant, una periodicitat trimestral.

Destacats