L'IVAJ obri la 'Senda virtual' del Poeta Miguel Hernández 2021

Enguany se celebra del 26 al 28 de març

Guardar

Senda Poeta Miguel Hernandez
Senda Poeta Miguel Hernandez

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat en 2021 la Senda del Poeta Miguel Hernández de manera virtual durant els dies 26, 27 i 28 de març. A través dels perfils de la Senda del Poeta en Facebook, Instagram, Tik Tok i Twitter, amb les etiquetes #Sendavirtual, #desdecasa, #MiguelHernandez i #Ivaj, s'ha iniciat la difusió d'aquesta iniciativa promoguda per Carnet Jove dins de la programació Cultura Jove/ Cultura Segura.

En l'edició de 2020 es va incorporar en la programació 'IVAJ des de casa' a causa del confinament provocat per la COVID-19 i, en 2021, la Senda del Poeta torna a celebrar-se amb la denominació 'sendavirtual'.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que l'objectiu és que "la Senda del Poeta 2021 continue sent l'espai de trobada, de memòria i de cultura que durant dècades s'ha celebrat i que tornarem a recórrer".

La Senda del Poeta, promoguda per l'IVAJ, se celebra, any rere any, en el cap de setmana més pròxim a la data de la mort del poeta Miguel Hernández, el 28 de març de 1942.

'Senda del Poeta Miguel Hernández 2021'

Jesús Martí ha destacat que "la Senda del Poeta és un programa que es reinventa en la situació de pandèmia i la recorrerem virtualment, acostant a totes les persones participants la possibilitat d'interactuar, conéixer i recordar la figura, l'obra i els llocs lligats a la seua vida".

El director de l'IVAJ ha convidat que s'unisquen a aquesta iniciativa als ajuntaments pels quals discorre la Senda, que va des d'Orihuela i passa per Redován, Callosa de Segura, Cox, Granja de Rocamora, Albatera, San Isidro, Crevillent i Elx, amb l'arribada final a Alacant.

També és rellevant la participació de la comunitat educativa i les entitats culturals que vertebren aquesta iniciativa, com l'Associació Cultural Miguel Hernández, la Universitat Miguel Hernández, l'Associació d'Amics de Miguel Hernández, la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Càtedra Miguel Hernández, així com la Diputació d'Alacant, Protecció Civil i Creu Roja, entre altres.

Amb el seu inici a Oriola, ciutat del naixement del poeta, la Senda es realitza en tres etapes. La primera és el divendres 26 de març i comprén l'itinerari des d'Oriola fins a Albatera, amb parades a Redovà, Callosa de Segura, Cox i Granja de Rocamora; la segona etapa, el dissabte 27 de març és des d'Albatera fins a Elx, amb parades a Sant Isidre i Crevillent, i la tercera, el diumenge 28 de març, va des d'Elx fins a Alacant i amb parada en Rebolledo.

Destacats