L'IVAJ col·labora amb l'Ajuntament d'Alcoi i el Consell de la Joventut d'Ontinyent per a l'emissió de carnets de alberguista i internacionals

Guardar

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen

El Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut. (IVAJ), l'Ajuntament d'Alcoi i el Consell Local de la Joventut d'Ontinyent pel qual aquestes entitats podran emetre el carnet d'alberguista i els carnets internacionals.

Pel que fa a la localitat d'Alcoi, el conveni estableix les condicions de col·laboració entre ambdues administracions per a l'emissió i venda del carnet d'alberguista en les seues quatre modalitats (juvenil, adult, familiar i grup), que faciliten l'accés als albergs de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF).

La Federació Internacional d'Albergs compta amb més de 4.500 allotjaments juvenils, repartits entre 60 països de tot el món, de la qual forma part la Xarxa d'Albergs Juvenils d'Espanya (REAJ) i al seu torn la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils a la Comunitat Valenciana.

L'acord coincideix amb l'engegada de la campanya Viu Jove de la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils de la Generalitat, amb instal·lacions a Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Alboraig, Platja de Piles, Biar, Moraira-Teulada i Alacant per a donar a conéixer les possibilitats de reunió i trobada de joves en aquestes vuit instal·lacions de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, l'Ajuntament d'Alcoi podrà emetre els carnets de la Internacional Student Travel Confederation (ISTC), que permeten obtenir descomptes i avantatges en transports, allotjaments, museus, teatres, cinemes i altres serveis de caràcter turístic o cultural i inclouen el carnet internacional d'estudiant (ISIC), el carnet internacional de professor (ITIC) i el carnet jove internacional (IYTC).

La subscripció d'aquest conveni evidencia la implicació d'ambdues administracions per a impulsar i donar suport a el desenvolupament de les activitats culturals, de temps lliure i intercanvis internacionals de joves. D'aquesta manera, es promocionarà i facilitarà la mobilitat, els viatges educatius i els serveis culturals entre el col·lectiu juvenil.

La Comunitat Valencià compte actualment amb més de seixanta punts d'expedició d'aquestes credencials tant en les mateixes oficines com en els vuit albergs de l'IVAJ així com en els municipis i entitats de la Comunitat que subscriuen convenis amb la Generalitat per a la seua emissió.

Arxivat a:

Destacats