L'Hospital de la Plana inverteix un milió d'euros en la renovació tecnològica de l'equipament de radiodiagnòstic

Guardar

SAN_HospitalLaPlana
SAN_HospitalLaPlana

El Departament de Salut de la Plana ha culminat el pla de renovació tecnològica del Servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital Universitari de la Plana, amb una inversió total superior al milió d'euros.

En concret, s'ha adquirit un nou ecògraf que incorpora la tècnica d'elastografia; un mamògraf digital amb estació de diagnòstic, estereotàxia i tomosíntesi; un equip de radiologia i fluoroscòpia telecomandada, i tres sales de radiologia digital.

El nou equipament suposa una renovació tecnològica del Servei i compta amb múltiples avantatges, tant per al pacient com per al professional sanitari, ja que permet reduir les dosis de radiació en cada exploració, incrementa la qualitat de les imatges, simplifica la presa i acurta el temps d'exposició de cada pacient.

Més seguretat de la informació clínica del pacient

Uns altres dels avantatges d'aquesta nova tecnologia és que utilitza radiologia digital directa, per la qual cosa queden suprimits els xassissos i les imatges són emmagatzemades directament en el sistema de dades de l'Hospital. Gràcies a aquest avanç s'eliminen riscos de pèrdua d'exploracions, s'evita la repetició de proves i s'augmenta així la seguretat del pacient i el tractament de la seua informació clínica. A més, millora el diagnòstic i ofereix als professionals sanitaris eines de treball més avançades.

La incorporació d'aquest equipament ha sigut progressiva i ha necessitat el condicionament de la infraestructura del Servei i la formació dels professionals.

Destacats