L'alcalde que mantenia els senyals de trànsit solament en valencià

El primer edil de Bellreguard considera una “imposició” el requeriment de la Delegació del Govern perquè retole la senyalització en castellà i valencià

Guardar

DV6auqDWAAAeuCr
DV6auqDWAAAeuCr

La polèmica ha arribat als carrers de Bellreguard, una localitat situada en la comarca de la Safor. La raó? La llengua. La Delegació del Govern a la Comunitat havia demanat a l'Ajuntament que retolara els senyals de trànsit també en castellà, ja que fins ara solament es troben en valencià. El seu alcalde, Alexandre Ruiz, al costat de diversos veïns, s'ha llançat a les xarxes socials per a mostrar el seu rebuig davant el requeriment.

Tot va començar amb una queixa interposada per un ciutadà, que va ser multat en una via en la qual es prohibia estacionar "als dos costats", segons resa la senyalització. Així doncs, els Serveis Jurídics de la Delegació del Govern van engegar aquest requeriment al municipi, que compta amb 4.500 habitants i és principalment valencianoparlant.

L'alcalde, per la seua banda, s'ha negat a incorporar el castellà en els senyals de trànsit. I no solament açò. Ha impulsat una campanya en Twitter amb els hastags #SíAlValencià i #Imposició. Perquè des del seu punt de vista, el requeriment de la Delegació és una "imposició" del castellà enfront de la llengua més parlada en la localitat.

La campanya s'ha viralitzat entre les formacions més properes a la seua, Compromís, i consisteix a fer-se una fotografia ensenyant un cartell en el qual hi ha imprés un senyal de "direcció prohibida" juntament amb el text "imposició", i un semàfor en verd amb "si al valencià".

https://twitter.com/ateneularoda/status/963388224327573504

També la Plataforma per la Llengua s'ha introduït per complet en aquesta iniciativa, amb un tweet en el qual expressen el seu suport a l'alcalde perquè "el valencià és una llengua pròpia i oficial" i en el qual reivindiquen "viure plenament en la nostra llengua".

Alexandre Ruiz Gadea, alcalde de Bellreguard | @PLlValencia

Malgrat ser un conflicte local, la seua resolució podria estendre's a altres municipis de la Comunitat en els quals fins ara, la senyalització està retolada completament i únicament en valencià.

Arxivat a:

Destacats