Justícia inclourà als administradors de finques en la seu judicial electrònica de la Comunitat Valenciana

Guardar

sede judicial electrónica
sede judicial electrónica

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques comptarà amb els col·legis d'administradors de finques perquè s'incorporen a la seu judicial electrònica de la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte -que està desenvolupant el departament que dirigeix la consellera Gabriela Bravo en tots els partits judicials de les tres províncies- permetrà als administradors de finques, en el seu paper com a operadors jurídics, realitzar els tràmits que permet el sistema informàtic en els jutjats valencians.

El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, ha anunciat la mesura en la inauguració de la quarta edició del Curs 'Francisco Brotons' organitzat pels col·legis d'Administradors de Finques de València, Castelló i Alacant en presència dels seus presidents José Sales i Eliseo Mogica, així com de la directora de la trobada formativa, Asunción Rausell.

En les jornades participen 350 professionals d'aquesta disciplina de tota Espanya i expliquen també amb ponències de caràcter eminentment jurídic a càrrec de magistrats, degans d'altres col·legis professionals relacionats amb aquesta disciplina, notaris, registradors de la propietat i juristes de reconegut prestigi.

Segons ha explicat el secretari autonòmic, l'actualització dels coneixements jurídics "és imprescindible per a exercir amb les garanties necessàries el paper d'intermediació entre la ciutadania i l'administració de Justícia, sobretot pel que comporta un tema especialment sensible com és la propietat immobiliària en un país on la cultura de la propietat està tan arrelada i lligada a la vida quotidiana".

A més, Ferran Puchades ha destacat el paper "cada vegada més rellevant" dels administradors de finques en la mediació entre propietaris "per a resoldre satisfactòriament conflictes diaris sense la necessitat d'arribar a la intervenció de jutjats i tribunals".

Finalment, Puchades ha emplaçat tant a l'organització del curs com als seus participants al fet que transmeten a la Generalitat "aquelles propostes, suggeriments, recomanacions o reclamacions que permeten aprofundir en els nivells de col·laboració amb l'Administració perquè açò redundarà en una millora de la qualitat dels serveis públics".
Destacats