Julià Álvaro: 'Per a defendre el medi ambient són imprescindibles col·lectius i institucions com els premiats'

Guardar

premis_biodiversitat4_2
premis_biodiversitat4_2

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha destacat que "per a defendre el medi ambient és imprescindible comptar amb l'extraordinària labor i col·laboració de col·lectius i institucions tan importants com els que han sigut premiats".

Julià Álvaro ha assistit al lliurament dels IV Premis Biodiversitat i Societat, que reconeixen l'aportació d'entitats públiques i privades en la protecció dels entorns naturals i la fauna i que ha tingut lloc al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) a Sagunt.

Aquests guardons tenen cinc categories. La d'Investigació aplicada a la conservació de la biodiversitat ha recaigut en el Grup d'Investigació Zoològica de Vertebrats de la Universitat de València pel seu treball d'investigació en el seguiment de rapinyaires valencianes que hi ha contribuït a la millora del coneixement de la seua biologia i a les estratègies de gestió per la seua conservació. El de Custòdia del Territori ha sigut lliurat a la Fundació Assut per la gestió compartida amb els propietaris de la partida de l'Estel per tal de preservar els recursos naturals, culturals i paisatgístics d'aquest espai natural del Parc Natural de l'Albufera.

La categoria de Difusió i Comunicació, ha anat al Col·legi Oficial de Veterinaris de València, per la campanya de difusió dirigida a tots els seus associats i als clients de les clíniques veterinàries sobre la problemàtica de les espècies exòtiques i dels mecanismes de control d'aquestes.

El Seprona (Guardia Civil) ha sigut premiat com Entitat Pública Col·laboradora en la Conservació, per la seua col·laboració, des de la seua creació l'any 1988, en la conservació dels espais naturals i les espècies silvestres mitjançant la seua presència, persecució d'infraccions i ajuda en la detecció i prevenció d'amenaces.

La categoria d'Ajuntament exemplar ha sigut per al d'Ibi, per la promoció de l'Estació Biològica Torretes com a eina d'investigació, conservació i divulgació de la biodiversitat mediterrània i la creació de l'únic museu valencià dedicat a la biodiversitat.

El secretari autonòmic de Medi Ambient ha assegurat que les administracions públiques "hem de continuar promovent la participació social en aquesta tasca tan important, com és l'atenció al nostre entorn natural, per a futures generacions".

Destacats